Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Postat de: Ina

Am amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am... Citeste continuarea

Linguini siciliene cu fructe de mare

Postat de: mihaelar63

Spaghetele se fierb in apa clocotinda  cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor... Citeste continuarea

Cannelloni

Postat de: caroline

Preparam umplutura:   1.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici. 2.  Punem o tigaie la foc... Citeste continuarea

Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de: mihaelar63

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si... Citeste continuarea

Aperitiv vinete parmigiana

Postat de: rocsi_1612

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la... Citeste continuarea

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de: AlexTeacher

1.        Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2.... Citeste continuarea

Pizza cu piept de curcan

Postat de: abetina

Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in putin ulei; cand ceapa este rumena, se adauga pieptul de curcan tocat cuburi si se prajeste pana se rumeneste frumos.   Se pune in tava hartie de... Citeste continuarea

Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti

Postat de: panacris

Ardeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător,... Citeste continuarea

Spaghete milaneze

Postat de: RODIMUR

Șunca presată se taie cubulețe. Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de... Citeste continuarea

Paste carbonara cu sos de smantana

Postat de: oanapl

Incingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca, atat cat sa devina usor crocant. Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare... Citeste continuarea

Paste cu rosii si ardei iute

Postat de: caroline

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj (in functie de tipul de spaghete folosit)... Citeste continuarea

Aperitiv placinta italiana de cartofi

Postat de: oanapl

Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti... Citeste continuarea

Osso buco milanez si gremolata

Postat de: ctlina

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca. Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti. Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine. Curatati ceapa si tocati-o... Citeste continuarea

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Postat de: mihaelar63

Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se... Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu fidea

Postat de: abetina

Se mixeaza ouale intr-un bol, peste oua se adauga ardeii grasi tocati, kaizerul taiat cuburi, mozzarella data prin razatoare, smantana, ceapa tocata julien, plicul de fidea maruntit, dovlecelul... Citeste continuarea

Spaghete negre cu creveti in sos de cocos

Postat de: gospodariu

 Punem apa cu ulei de cocos la fiert si un praf de sare.  Intre timp, punem in apa rece crevetii inghetati. Cand pastele sunt aproape fierte, se incinge intr-o tigaie ulei de... Citeste continuarea

Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

Postat de: gospodariu

Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim... Citeste continuarea

Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo

Postat de: eumimi

Mai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider. Adaugam... Citeste continuarea

Desert tarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de: Alepaty

Aluatul de tarta:  Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul praf, coaja de lamaie, se adauga untul bucati, se lucreaza cu mainile pana devine de consistenta unui nisip umed. Se... Citeste continuarea

Desert tort de biscuiți a la Benedetta

Postat de: iri_love

Pentru inceput, pregatim siropul: punem apa la fiert cu zahăr, după care la sfârșit, adăugăm cafeaua si esența de rom. Apoi amestecam crema mascarpone împreună cu fineti duo,... Citeste continuarea

Salata cu mozzarella si pesto

Postat de: mihaelar63

Mozzarella se scurge de lichidul in care au fost pastrate. Rosiile se spala si se taie jumatati, se sareaza si se amesteca cu otetul balsamic. Busuiocul se spala si se toaca.... Citeste continuarea

Desert tiramisu cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de: oanapl

Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din... Citeste continuarea

Penne cu pesto de ardei gras

Postat de: caroline

Incepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja,... Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: AlexTeacher

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.  Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.  Adauga sare,... Citeste continuarea

Paste cu sos Bolognese

Postat de: AlexTeacher

Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos.  Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic.  Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le... Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: Bucataras

1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea... Citeste continuarea

Paste integrale cu legume

Postat de: AlexTeacher

Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate... Citeste continuarea

Aperitiv gustari caprese cu ou posat

Postat de: rocsi_1612

Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem... Citeste continuarea

Aperol Spritz

Postat de: cristeena20

Pentru a prepara aceasta bautura, am folosit aceeasi unitate de masura pentru a masura ingredientele-un paharel de cca 50 ml. Deci unei doze, ii corespunde 50 ml de lichid.  Intr-un pahar... Citeste continuarea

Desert inghetata de capsuni rapida

Postat de: ctlina

In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o... Citeste continuarea

Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea.... Citeste continuarea

Pizza cu coronita de carnati

Postat de: oanapl

Pregatesti un blat pufos: freci drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugi laptele caldut in care ai dizolvat sarea si o mana de faina. Omogenizezi, acoperi vasul si lasi la crescut 10 minute.... Citeste continuarea

Sos Arrabbiata pentru paste

Postat de: AlexTeacher

  Incep prin a scoate semintele de la ardei; Salotele le voi taia cubulete; Acum pun uleiul intr-o craticioara si voi pregati totul la... Citeste continuarea

Calzone

Postat de: cristina1985

Aluat : se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se... Citeste continuarea

Tortelloni cu fasole verde

Postat de: mihaelar63

Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde.... Citeste continuarea

Desert tort Oreo

Postat de: Adele

E un tort care are nevoie de ceva timp, dar merita. Blatul: puteti incepe cu pregatirea blatului, pentru inceput, puneti la topit untul si ciocolata, pe baie de aburi si lasati la racit.... Citeste continuarea

Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

Postat de: AlexTeacher

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra.  In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe... Citeste continuarea

Aluat de pizza rapid si pizza Romana

Postat de: Bucataras

Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa... Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: nico15

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa... Citeste continuarea

Lasagna cu legume

Postat de: oanapl

Toci ceapa si morcovul si le calesti in uleiul bine incins. Speli bine si tai cubulete ardeiul, dovlecelul si ciupercile, apoi le adaugi in tigaie. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si... Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro