Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

Postat de: ctlina

Incalziti cuptorul la  220 °C. Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari. Folositi... Citeste continuarea

Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate

Postat de: ctlina

Spalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie... Citeste continuarea

Dovlecei sotati cu pancetta si sos pesto

Postat de: ctlina

Spalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper,... Citeste continuarea

Pizza Feliciana

Postat de: RODIMUR

Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul.... Citeste continuarea

Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella

Postat de: ctlina

Curatati si spalati pastaile verzi. Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15... Citeste continuarea

Penne cu sos Arrabbiata

Postat de: RODIMUR

Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se... Citeste continuarea

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de: rocsi_1612

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi... Citeste continuarea

Paste umplute cu patru branzeturi

Postat de: rocsi_1612

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le... Citeste continuarea

Pastai galbene cu smantana si mozzarella

Postat de: ctlina

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub... Citeste continuarea

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

Postat de: RODIMUR

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj.  Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se... Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de: oanapl

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile.... Citeste continuarea

File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval

Postat de: panacris

Pieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și  se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim... Citeste continuarea

Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca

Postat de: ctlina

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute. Incorporati apoi albusurile,... Citeste continuarea

Rulada cu carne si mortadella / Polpettone

Postat de: ctlina

Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie. Adaugati ierburile si paprika. Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu... Citeste continuarea

Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

Postat de: mihaelar63

Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost  dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi... Citeste continuarea

Focaccia cu masline si rozmarin

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure

Postat de: ctlina

Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece. Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul. Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina,... Citeste continuarea

Granita de zmeura si menta

Postat de: ctlina

Puneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul.  Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati... Citeste continuarea

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Postat de: panacris

Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de... Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: mirela0911

Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se... Citeste continuarea

Medaglioni cu sunca, mozzarella si busuioc

Postat de: mihaelar63

  Porniti  la inceput fierbatorul si incalziti apa  pentru paste . Maruntiti usturoiul verde  si sunca. Feliati mozzarella in rondele . Puneti... Citeste continuarea

Pui calabrese

Postat de: rocsi_1612

Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia. Incingeti uleiul intr-o... Citeste continuarea

Pastrav la cuptor

Postat de: mihaelar63

Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in... Citeste continuarea

Fusilli cu vitel

Postat de: dantes

Puneti la fiert pastele in apa clocotita cu sare, respectand timpul inscris pe ambalaj. Scurgeti pastele, punand deoparte circa 100 ml din apa in care au fiert. Taiem cubulete ceapa,... Citeste continuarea

Piept de rata cu suc de portocale

Postat de: Ksenya

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos... Citeste continuarea

Desert parfait tiramisu

Postat de: ctlina

Mixati nucile. Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre. Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si... Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cabanos si branzeturi

Postat de: mihaelar63

Ciupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata ,... Citeste continuarea

Focaccia cu masline, rosii si busuioc

Postat de: panacris

De data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;) Într-un vas încăpător se pune... Citeste continuarea

Supa de sparanghel cu mozzarella

Postat de: ctlina

Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Taiati-l bucati. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o oala adanca. Sotati ceapa curatata si tocata marunt. Puneti... Citeste continuarea

Desert tarta crocanta cu magiun de prune

Postat de: Ksenya

  Cu ajutorul unui robot de bucatarie   se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de   2-3 minute.  Se adauga sarea si ouale  s i coaja de... Citeste continuarea

Tortellini in sos verde de spanac

Postat de: mihaelar63

 Spanacul se spala si se fierbe in putina apa cu sare . Scurgeti de apa . Tocati spanacul dupa ce s-a racit usor cu ajutorul robotului . Sunculita taraneasca se taie... Citeste continuarea

Pizza quattro formaggi

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat... Citeste continuarea

Paste in stil italian

Postat de: ancutsa

  Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente. Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul... Citeste continuarea

Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

Postat de: ancutsa

  Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de... Citeste continuarea

Desert mini cannoli cu mascarpone

Postat de: ancutsa

  Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se... Citeste continuarea

Pizza Margherita

Postat de: ancutsa

  Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă... Citeste continuarea

Desert Biscotti Amaretti

Postat de: ancutsa

  Se dă zahărul tos la râșnița de cafea, pentru a fi cât mai fin. Se amestecă, într-un bol încăpător, făina și migdalele măcinate, zahărul, un praf de... Citeste continuarea

Desert Panettone de casa

Postat de: ancutsa

     Se pregătește maiaua, dizolvând drojdia într-un bol cu apă caldă, se adaugă zahărul și făină și se amestecă până se obține o pastă. Se... Citeste continuarea

Pizza de casa cu dovlecei, cabanos si masline

Postat de: oanapl

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se... Citeste continuarea

Tagliatelle cu spanac, branza si ardei iute

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati legumele . Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj .  Scurgeti... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro