Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Salata de citrice cu burrata

Postat de: mihaelar63

 Citricele se curata si se feliaza. Portocala are diametrul mai mare , intai se taie pe jumatate , apoi se taie felii .  Ceapa rosie se curata se taie rondele , se... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu mere

Postat de: ctlina

Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit.  Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute.... Citeste continuarea

Cappellatti cu pui si broccoli

Postat de: mihaelar63

 Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare . Pentru economie de timp si energie  se pun la fiert in aceiasi oala broccoli care a fost decongelat la temperatura camerei... Citeste continuarea

Paste italienesti cu bacon si feta

Postat de: mihaelar63

 Pastele se fierb in apa cu sare , respectand timpii indicati pe ambalaj . Se scurg pastele intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece ca sa ramana al a dente .... Citeste continuarea

Salata de rosii cu masline si branza Cheddar

Postat de: mihaelar63

 Rosiile se spala si se feliaza. Ceapa se taie rondele. La fel se taie si maslinele de diverse culori . Amestecati ceapa cu masline , ulei, zeama de lamie si sare .... Citeste continuarea

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

Postat de: mihaelar63

 Apa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal .  Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia... Citeste continuarea

Frigarui de creveti

Postat de: panacris

Într-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte. Creveții... Citeste continuarea

Paste cu pesto si fructe de mare

Postat de: oanapl

Încingi uleiul și adaugi fructele de mare și le călești câteva minute. Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește adaugi pastele... Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de: oanapl

Toate legumele le cureţi şi le speli, le tai felii şi le pui la călit în uleiul de măsline. Adaugi apă cât să acoperi legumele și le pui la fiert și acoperi oala cu un capac.... Citeste continuarea

Inele de calamar cu creveti, peste si orez

Postat de: mihaelar63

 Am spalat bine fructele de mare si am decorticat crevetii. Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D . Stiu ca carcasa... Citeste continuarea

Tartar de ton

Postat de: gurita_ta2005

Bucata de ton se pune pe prosop de hartie pentru a absoarbe zeama in exces. Cu un cutit mare se toaca cat mai marunt, se apune intr-un bol, adaugam si ceapa rosie taiata marunt. Castravetii... Citeste continuarea

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Postat de: mirela0911

Pentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de... Citeste continuarea

Tocana de rosii cu carne de porc

Postat de: mirela0911

Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste... Citeste continuarea

Paste Carbonara

Postat de: Rekila

Se pune apă la fiert cu puțină sare pentru a fierbe spaghetele. Se fierb cu 1 minut mai puțin decât indicația de pe ambalaj. Eu am făcut cu spaghete de casă și le-am... Citeste continuarea

Paste cu sos de branza cu mucegai

Postat de: oanapl

Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe... Citeste continuarea

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de: rocsi_1612

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine... Citeste continuarea

Lasagna inedita

Postat de: panacris

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină... Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: privatelaura

Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari. Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar... Citeste continuarea

Salata light cu ton

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute  si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare... Citeste continuarea

Fusili cu sos de carne

Postat de: mihaelar63

 Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand... Citeste continuarea

Fructe de mare cu broccoli si orez

Postat de: mihaelar63

Pentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul  prin... Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Postat de: mihaelar63

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de: oanapl

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul... Citeste continuarea

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de: rocsi_1612

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete.... Citeste continuarea

Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

Postat de: panacris

Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate. Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu lapte de cocos si fructe de padure

Postat de: ctlina

Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate. Cand ajunge la fierbere,... Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de: cristeena20

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la... Citeste continuarea

Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Postat de: oanapl

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc... Citeste continuarea

Pizza rulata

Postat de: panacris

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se... Citeste continuarea

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de: mihaelar63

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu... Citeste continuarea

Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

Postat de: mihaelar63

Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si... Citeste continuarea

Paste cu caracatita si nduja

Postat de: Ksenya

Caracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute  Scoatem caracatita pe un platou. Punem pastele la fiert... Citeste continuarea

Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata

Postat de: ctlina

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri.  Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati.  Bateți... Citeste continuarea

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de: mihaelar63

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie .... Citeste continuarea

Focaccia caprese

Postat de: Criss

Dupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine. Asadar,... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu cafea si ciocolata

Postat de: ctlina

Amestecati bine gelatina pudra cu 50 ml de lapte de migdale rece. Intr-o cratita incalziti restul de lapte cu smantana, indulcitorul si cafeaua.  Amestecati si cand da sa fiarba varsati... Citeste continuarea

Steak de ton proaspat cu legume

Postat de: mihaelar63

Bucata de ton se condimenteaza cu usturoi granulat, piper cu lamaie si se sareaza. Ungeti bucata de peste condimentata cu putin ulei masline. Daca aveti timp poate sa ramana... Citeste continuarea

Paste gratinate cu ton si mozzarella

Postat de: rocsi_1612

Puneti intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand, le fierbeti 8-10 minute. Dupa ce au fiert, le rasturnati intr-o sita. Cat timp... Citeste continuarea

Vinete a la mozzarella

Postat de: mihaelar63

Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele . Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa . Ceapa si... Citeste continuarea

Salata cu mozzarella de buffalo si sumac

Postat de: mihaelar63

Frunzele verzi se spala si se scurg de excesul de apa . Ardeiul iute verde se taie rondele . Amestecati frunzele cu rondele de ardei iute ,  otet de mere  si ulei de... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro