Hummus

de Oana in Salate, 11 Ian 2010 | 10705 vizualizari

 

Stiati ca nautul contine fier, vitamina C si vitamina B6?

 

INGREDIENTE

  • 400 g naut
  • zeama de la o lamaie
  • 3-4 linguri tahini
  • o lingura usturoi pisat
  • 5-6 frunze de menta proaspata
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Nautul se spala bine si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa rece. Se lasa peste noapte. A doua zi se fierbe pana se inmoaie bine. Eu i-am schimbat apa o data, am scurs boabele, am adaugat apa fiarta si am lasat iar la fiert.

Se lasa apoi la racit, se pun boabele de naut in robot impreuna cu pasta de susan, usturoiul, zeama de lamaie, sare si frunzulitele de menta. Se mixeaza bine cateva minute, pana devine o pasta. Daca este prea groasa, se mai adauga putina apa (sau zeama in care a fiert nautul).

Se orneaza cu patrunjel proaspat taiat fin, frunzulite de menta, se stropeste cu ulei de masline, sos de rodii si putina boia pentru culoare. Se pot pune deasupra si bucatele de rosie. Se serveste cu diferite feluri de mancare ce contin carne sau cu lipie libaneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ANCA 1

12.01.2010, 23:18

luminita20_2006 1

14.01.2010, 14:17

mmm.nu am mai mancat de mult asa ceva

stelica68 1

11.08.2011, 09:01

ador sa mananc asa ceva cu salata de ton in sos tomat si cubulete de avocado cu putina sare pe ele amestecate cu ou fiert .....incercati si ......mai vorbim....oana felicitari

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu naut