Hummus

de Oana in Salate, 11 Ian 2010 | 7304 vizualizari

 

Stiati ca nautul contine fier, vitamina C si vitamina B6?

 

INGREDIENTE

  • 400 g naut
  • zeama de la o lamaie
  • 3-4 linguri tahini
  • o lingura usturoi pisat
  • 5-6 frunze de menta proaspata
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Nautul se spala bine si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa rece. Se lasa peste noapte. A doua zi se fierbe pana se inmoaie bine. Eu i-am schimbat apa o data, am scurs boabele, am adaugat apa fiarta si am lasat iar la fiert.


Se lasa apoi la racit, se pun boabele de naut in robot impreuna cu pasta de susan, usturoiul, zeama de lamaie, sare si frunzulitele de menta. Se mixeaza bine cateva minute, pana devine o pasta. Daca este prea groasa, se mai adauga putina apa (sau zeama in care a fiert nautul).


Se orneaza cu patrunjel proaspat taiat fin, frunzulite de menta, se stropeste cu ulei de masline, sos de rodii si putina boia pentru culoare. Se pot pune deasupra si bucatele de rosie. Se serveste cu diferite feluri de mancare ce contin carne sau cu lipie libaneza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ANCA 1

12.01.2010, 23:18

luminita20_2006 1

14.01.2010, 14:17

mmm.nu am mai mancat de mult asa ceva

stelica68 1

11.08.2011, 09:01

ador sa mananc asa ceva cu salata de ton in sos tomat si cubulete de avocado cu putina sare pe ele amestecate cu ou fiert .....incercati si ......mai vorbim....oana felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu naut