Salată de boeuf

de Panacris in Salate, 30 Dec 2014 | 2468 vizualizari

 

Salata de boeuf, e salată cu rădăcinoase și musai carne de vită;) Am mai probat variațiuni cu carne de înaripate, sau ciuperci, dar cea mai reușită e cea cu carne de bovină. Zis și făcut, am exectutat o salată bună, bună, bună ;) Ajutor la mărunțit de data asta l-am avut pe TataZmeu;) se pricepe tare bine la tocat ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de vită 700 g,
  • cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
  • morcovi de România 3-4 bucăți,
  • păstârnac 1 bucată,
  • țelină 200 g,
  • gulie 200 g,
  • gogoșari a la Panacris cca. 100 g,
  • castraveți a la Panacris 2-3 bucăți,
  • maionează a la Panacris cca. 800 g,
  • muștar asezonat cu ierburi cca. 200 g.
  • Pentru decor:
  • măsline,
  • morcovi fierți,
  • gogoșari,
  • castraveți,
  • chives,
  • oregano verde .
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de boeuf:

Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20 de minute. Morcovii, păstârnacul, țelina și gulia se fierb separat, în multă apă rece, asezonată cu puțină sare iodată. În timp ce fierb ingredientele pentru salată, se prepară maioneza. După ce s-au fiert toate ingredientele, se scot din zeama fierbinte, se lasă la răcorit, apoi se toacă mărunt (de data asta am avut ca și ajutor principal pe TataZmeu ;))plus, gogoșarii și castraveții. Se amestecă ușor până ce se înglobează, adăugându-se câte o limgură de maionează, alternată cu una de muștar, atât cât e nevoie să se ”lege” salata. După ce s-au combinat gusturile, salata se asează pe platourile preferate și se după gustul și priceperea fiecăruia;) Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Nou a fost aici, că am tocat gulia, păstârnacul și țelina:D Până anul acesta le-am folosit doar la fiert pentru gust;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

31.12.2014, 10:53

Cleme, mai bine mai puțină, că se mânâncă toată

simona72 1

31.12.2014, 11:50

Asta e pe gustul mamei mele..ei ii place cu carne de vita si gogosari. Tare tare buna...mie imi place oricum

Rocsi 1

01.01.2015, 20:33

Nu am facut deloc de sarbatori asa ca zilele ce urmeaza sigur prestam si noi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!