Desert prajitura amandina

de Gicuta in Prajituri, 22 Sep 2015 | 25652 vizualizari

 

Amandina....una dintre cele mai bune si apreciate prajituri ale copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 g unt (minim80%grasime)
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete ness
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata (50% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • unt (cat o nuca)
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina:

Blat:  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit (175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.

Crema:  Intr-o craticioara punem cacaua amestecata cu zaharul, turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare. La sfarsit adaugam esenta de rom.

Sirop: Punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul (aproximativ 5 minute). La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.

Glazura: Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.

Decor: Punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.

Asamblare: Asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam. Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi. Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la frigider pana se intareste glazura. Cu ajutorul unui pos formam aveline deasupra fiecarei prajituri. Prajitura se pastreaza in frigider.

TIPS-URI

1

Inainte de servire se scoate din frigider pentru a se inmuia putin crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine