Prajitura Tosca

de vio_dreams in Prajituri, 15 Noi 2013 | 44006 vizualizari

 

Prajitura Tosca, dar putin mai cu mot, adica... verde de suparare :P O prajiturica renumita, perfecta pentru petrecerile aniversare, se face foarte usor, dar este absolut delicioasa. Blatul meu e verde fiindca am folosit cocos verde, voi insa puteti folosi cocos alb, sau de ce nu chiar rosu pentru diversitate :D Daca nu agreati macul puteti sa il inlocuiti cu cocos.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr mac
  • 50 gr cocos (al meu a fost verde)
  • 6 linguri faina
  • pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 gr unt
  • pentru blatul de biscuiti
  • 150 gr biscuiti
  • 200 ml cafea (eu am facut ness)
  • pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.


Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.


Adaugam macul si cocosul.


Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule.


Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25*35)


Dam la cuptor pana se rumeneste usor, eventual puteti face testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca si apoi il scoatem din tava si desprindem hartia de copt de pe fund.


Cat sta blatul in cuptor pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin isi dubleaza volumul. Le punem intr-un vas si adaugam peste ele laptele si praful de budinca. Punem pe foc pana incepe sa se ingroase usor. Atentie, amestecati tot timpul ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. Daca in momentul in care trecem lingura prin crema se vede fundul vasului, ca in imaginea de mai jos crema este gata. Lasam deoparte sa se racoreasca.


Mixam untul pana se spumeaza. Adaugam crema racita putin cate putin pana o incorporam pe toata.


Intindem crema peste blat.


Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Eu am avut ness, voi faceti ce va place.


Trecem biscuitii rapid prin cafea apoi ii asezam deasupra prajiturii pana acoperim toata suprafata.


Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin. Omogenizam si intindem glazura deasupra prajiturii.


Dam la frigider peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare operatiune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

nacularisa 1

16.05.2014, 06:43

Super!

Angelina_Elena 1

20.06.2014, 13:00

Ce frumoasa e!

aghylera 1

14.12.2014, 21:08

a iesit foarte buna
multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cabanuta