Coronita de iaurt cu capsuni

de amalia01 in Prajituri, 2 Iun 2014 | 891 vizualizari

 

Asa cum spuneam de curand, capsunile sunt fructele mele preferate. Asa incat am profitat de aroma lor si ziua de 1 iunie pentru a crea un desert delicios.

 

INGREDIENTE

  • - 500 g capsuni
  • - 400 ml iaurt
  • - 4 linguri rase de zahar praf
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 3 plicuri de gelatina alimentara (30g)
  • - 700 ml apa rece
  • - 1 plic gelatina pentru decor
  • - 50 ml sirop de capsuni
  • - 12 piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de iaurt cu capsuni:

Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului si adaugi zaharul pudra. Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece.


Intre timp, tapetezi forma de coronita cu folie alimentara. Cand gelatina este umflata, o pui pe foc mic si amesteci continuu, pana cand se lichefiaza, cu grija sa nu fiarba, fiindca se va taia. Adaugi gelatina la compozitia de iaurt cu frisca, in fir subtire si amesteci usor, cu o lingura. Torni jumatate din compozitie in forma, asezi capsunile si apoi adaugi restul de crema.


Din 25 ml de sirop si 200 ml de apa prepari un sirop in care inmoi piscoturile si le asezi peste crema. Dai la rece pentru 3 ore.


Rastorni coronita pe un platou si indepartezi forma si folia. Bati restul de frisca si ornezi. Asezi capsuni si apoi prepari gelatina pentru decor: amesteci praful cu 2 linguri rase de zahar si lichidul format din 25 ml de sirop si 200 ml de apa; pui la foc mic si fierbi 1 minut; torni gelatina peste fructe.


Servesti coronita taiata felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de iaurt cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

03.06.2014, 14:00

Sylvia 1

03.06.2014, 14:57

Rocsi 1

04.06.2014, 18:45

Yamiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni