Cheesecake cu fructe confiate

de adnia in Prajituri, 3 Ian 2013 | 3495 vizualizari

 

Cine nu iubeste branza dulce, mai ales in aceasta perioada? Asa ma gandeam si eu, ca e preferata universala, fara ea nu se poate face pasca, nu se concepe Pastele.Si imi aduc aminte cum , in fiecare an, cautam umplutura dulce si racoroasa, lasand la o parte aluatul de cozonac. Asadar, m-am hotarat ca de acum, traditionala pasca sa fie inlocuita cu un cheesecake minunat, menit sa ne incante simturile , sa ne umple de bucurie!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg branza de vaci
  • -1 pastaie de vanilie
  • -100 gr, stafide
  • -3 oua
  • -1 pahar smantana
  • -150 gr. zahar
  • -1 pungulita mix de fructe confiate
  • -50 ml frisca lichhida
  • -2 lingurite zahar pudra
  • -1 lingura iaurt simplu
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe confiate:

Modul de preparare este foarte simplu: se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul, semintele din pastaia de vanilie, smantana, apoi se adauga stafidele hidratate in putin rom. (optional). compozitia rezultata se toarna intr-o tava de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hartie de copt. Aceasta se aseaza intr-o alta tava mai mare, in care se toarna apa fierbinte si se da totul la cuptor (astfel, cheesecake-ul  nu se va arde si nu va crapa, deoarece va fi in bain-marie). Nu uitati sa completati apa din tava!

Dupa ce trece testul scobitorii, stingem focul, dar lasam prajitura in cuptor sa se raceasca lent (in acest mod, ea nu se va desumfla brusc). Apoi se scoate inelul detasabil si se rastoarna pe o farfurie/platou. acum este momentul sa decoram cu frisca batuta bine, in care am incorporat zaharul pudra si iaurtul, peste care se presara fructele confiate.

Va recomand cu caldura aceasta minunata prajitura, este o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de fructe