Alba ca zapada

de Rocsi in Prajituri, 1 Ian 2011 | 2355 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

Pentru 4 foi:
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 plic amoniac (7 gr)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 900 gr faina
  • 3 linguri zeama de lamaie
Crema:
  • 900 ml lapte
  • 12 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 280 gr unt de 80% grasime
  • zeama de la o lamaie potrivita
  • coaja de lamaie
  • 3 lingurite esenta de vanilie 
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:



Mai intai, pregatim crema:

Intr-o cratita cu fundul mai gros punem laptele rece, faina si zaharul.

Amestecam bine pana faina este complet dizolvata.

Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca.

Cand crema s-a ingrosat, o luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Cand crema este rece, adaugam untul de la temperatura camerei, mixam pana este incorporat si nu mai mult, pentru ca riscati sa se taie.

Punem zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, vanilia si amestecam usor cu o paleta.


Foile:

Cat timp se raceste crema fiarta, noi pregatim foile:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul, laptele si le omogenizam.

Punem esenta de vanilie si amoniacul stins cu zeama de lamaie.

La urma adaugam faina, treptat, framantam obtinem un aluat omogen si usor de modelat.



Il lasam 15 minute la odihnit, apoi il impartim in 4 bile.

Luam o tava mare de aragaz si punem hartie de copt pe dosul sau.

Intindem prima foaie pe alta hartie de copt, foaia de fie potrivit de subtire, apoi o punem pe hartia de pe dosul tavii.

O intepam cu furculita din loc in loc, o dam in cuptorul incins 10-12 minute, pana devine putin aurie.

La fel procedam si cu celelalte 3 foi.


Lasa foile sa se raceasca!


Impartim crema in 3 boluri in mod egal.

Punem prima foaie intr-o tava, prima parte de crema si o nivelam.


Asezam iar foaie, crema, foaie, crema si ultima foaie.

Invelim prajitura in folie alimentara, asezam un fund de lemn deasupra si ceva greutati peste.

O dam la frigider peste noapte, iar a doua zi este numai buna de portionat.

O pudram cu zahar si servim

Sa aveti pofta!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mena29 1

05.01.2011, 14:37

nota 10

Rocsi 1

06.01.2011, 11:10

kamy,mena

adry88 1

21.05.2011, 15:56

foarte bunnnnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si visine