Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2021 | 446 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Nouă ne plac cheesecake-urile foarte mult și le-am mânca zilnic daca s-ar putea. Cu siguranță și musafirii vor fi încântați să servească o feliuță.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt
  • -pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr măcinat
  • 7 g gelatină granulată
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml smântână pentru frișcă
  • pentru jeleu:
  • 250g mure
  • 20g zahăr
  • 8g gelatină
  • pentru decor:
  • Bombonele de zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure:

Blat:

Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.

Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Se dă blatul la frigider și între timp se pregătește crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil.






Crema:

Se încălzește frișca lichidă (100 ml) până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider.


Se pune murea într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pune pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească și se trece compoziția printr-o sită.



Se mixează mascarpone cu 50g zahăr pudră până se omogenizează. Se adaugă apoi ciocolata răcită și se mixează până se obține o cremă omogenă. Separat se mixează 100ml frișcă lichidă (doar până când se întărește puțin) apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează compoziția.


Se hidratează 7g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și se omogenizează (pentru a se tempera) apoi se adaugă peste crema de ciocolată și se omogenizează.





Asamblare:

Se scoate blatul de biscuiți din frigider și se răstoarnă crema de ciocolată, se nivelează și apoi se pune cheesecake-ul la frigider pentru o oră.




Jeleu:

Se hidratează 8g gelatină în 50 ml apă și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de mure.

Se amestecă bine și apoi se toarnă peste cheesecake și se pune din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.


Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabilși am îndepărtat folia cu grijă.

Se decorează prăjitura după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oanapl 1

25.01.2021, 20:58

Cu drag vă servesc! Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Ancutsa 1

26.01.2021, 10:04

Foarte bun!

oanapl 1

28.01.2021, 20:38

Mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu rodie