Amandine de post (2)

de Lavinia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 32538 vizualizari

 

Ideale pentru cei ce tin post si vor ceva dulce,dulce :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite otet

Sirop:

  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g margarina Rama Maestro
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom dupa gust

Glazura:

  • 3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine de post (2):

Intr-un bol amesteca faina,zaharul,cacaua ,praful de copt,bicarbonatul si sarea.


In alt bol amesteca apa,uleiul si otetul.


Toarna amestecul lichid peste cel uscat si omogenizeaza bine.(Amesteca doar cat sa se combine)


Tapeteaza o tava(30/20 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 2.


Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul.


Adauga esenta de rom dupa gust si lasa siropul la racit.


Topeste margarina la microunde(trebuie sa fie doar moale nu lichida) apoi mixeaz-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana obtii o crema spumoasa .


Adauga esenta de rom si mai mixeaza cateva secunde.


Pe o tava pune o parte din blat si insiropeaz-o .


Peste blat pune crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)


Acopera cu al doilea blat insiropat in prealabil si da prajitura la frigider pana se intareste crema.(2-3 ore)


Indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 12 bucati)


Prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si glaseaza fiecare prajiturica.


Decoreaza prajiturile cu o avelina din crema si pune-le la rece pana in momentul servirii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine de post (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Alexandra Burz 1

07.03.2014, 07:51

O punem in aplicare azi

maiami 1

14.08.2014, 16:20

Multumim ca împărtășești ideile dulci cu noi 😊

Xandrinne 1

04.09.2014, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere (de post)