Andive cu salata de creveti

de radu_popovici in Fructe de mare, 1 Dec 2011 | 7351 vizualizari

 

Aceasta reteta este simpla, dar sofisticata; rapida, dar delicioasa; usoara, dar hranitoare. Partenerul sau perfect este vinul Rose by Enira 2010, un vin cu gust generos, cu aciditate placuta, cu nuante fructate de prune si caise verzi, racoritor si usor condimentat.

 

INGREDIENTE

  • 2 andive, frunzele separate
  • 1 lingura de capere
  • 12 creveti decorticati
  • 1 lingura de ulei de masline 
  • 1 cana cu frunze proaspete de valeriana, ruccola ori, spanac tanar 
  • 2 lingurite de mustar 
  • 2 lingurite de suc de lamaie 
  • 3 galbenusuri de ou 300 ml ulei rafinat 
  • cateva masline negre, curatate de samburi si taiate in jumatate 
  • sare 
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive cu salata de creveti:

Se incinge cuptorul la 180 C. Se asaza miezul de nuca pe o tava de copt si se prajeste la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toaca. Se pastreaza cateva miezuri pentru ornat.

Intre timp se sareaza si se pipereaza crevetii. Se incinge uleiul de mmasline intr-o tigaie si se prajesc crevetii 3 minute, pana ce se fac rozalii la culoare. Se scot si se asaza pe un grilaj metalic.

Se prepara o maioneza punand intr-un blender mustarul cu suc de lamaie. Se adauga galbenusurile si se proceseaza scurt. Se adauga apoi treptat uleiul de masline, cu motorul blenderului mergand, pana ce se obtine maioneza. Se sareaza si se adauga sucul de lamaie. Se proceseaza o ultima data, scurt.

Se combina frunzele de ruccola cu masline, nuci, capere, creveti si maioneza. Se asaza cate o lingura cu varf de salata pe frunzele de andiva si se presara cu piper proaspat macinat. Se servesc reci, ca gustare, sau antreu, ornate cu jumatati de nuca.

 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Rose by ENIRA 2010

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu salata de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:10

@Bucataras: Am dat accept. Dar nu gasesc intrebarea.

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:11

Multumesc tuturor pentru aprecieri. Ma bucur sa va am alaturi.

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:15

@mihaelar63: Eu zic sa te incumeti si la vin, asa, mai cu masura, si sa canti in gand. Vei avea si pe fata un zambet, ceea ce va folosi celor din jur.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu paste umplute