Andive cu salata de creveti

de radu_popovici in Fructe de mare, 1 Dec 2011 | 6049 vizualizari

 

Aceasta reteta este simpla, dar sofisticata; rapida, dar delicioasa; usoara, dar hranitoare. Partenerul sau perfect este vinul Rose by Enira 2010, un vin cu gust generos, cu aciditate placuta, cu nuante fructate de prune si caise verzi, racoritor si usor condimentat.

 

INGREDIENTE

  • 2 andive, frunzele separate
  • 1 lingura de capere
  • 12 creveti decorticati
  • 1 lingura de ulei de masline 
  • 1 cana cu frunze proaspete de valeriana, ruccola ori, spanac tanar 
  • 2 lingurite de mustar 
  • 2 lingurite de suc de lamaie 
  • 3 galbenusuri de ou 300 ml ulei rafinat 
  • cateva masline negre, curatate de samburi si taiate in jumatate 
  • sare 
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive cu salata de creveti:

Se incinge cuptorul la 180 C. Se asaza miezul de nuca pe o tava de copt si se prajeste la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toaca. Se pastreaza cateva miezuri pentru ornat.

Intre timp se sareaza si se pipereaza crevetii. Se incinge uleiul de mmasline intr-o tigaie si se prajesc crevetii 3 minute, pana ce se fac rozalii la culoare. Se scot si se asaza pe un grilaj metalic.

Se prepara o maioneza punand intr-un blender mustarul cu suc de lamaie. Se adauga galbenusurile si se proceseaza scurt. Se adauga apoi treptat uleiul de masline, cu motorul blenderului mergand, pana ce se obtine maioneza. Se sareaza si se adauga sucul de lamaie. Se proceseaza o ultima data, scurt.

Se combina frunzele de ruccola cu masline, nuci, capere, creveti si maioneza. Se asaza cate o lingura cu varf de salata pe frunzele de andiva si se presara cu piper proaspat macinat. Se servesc reci, ca gustare, sau antreu, ornate cu jumatati de nuca.

 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Rose by ENIRA 2010

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu salata de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:10

@Bucataras: Am dat accept. Dar nu gasesc intrebarea.

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:11

Multumesc tuturor pentru aprecieri. Ma bucur sa va am alaturi.

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:15

@mihaelar63: Eu zic sa te incumeti si la vin, asa, mai cu masura, si sa canti in gand. Vei avea si pe fata un zambet, ceea ce va folosi celor din jur.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

RETETA RECOMANDATA
Lamele de calamar cu sos alb