Andive cu salata de creveti

de radu_popovici in Fructe de mare, 1 Dec 2011 | 2780 vizualizari

 

Aceasta reteta este simpla, dar sofisticata; rapida, dar delicioasa; usoara, dar hranitoare. Partenerul sau perfect este vinul Rose by Enira 2010, un vin cu gust generos, cu aciditate placuta, cu nuante fructate de prune si caise verzi, racoritor si usor condimentat.

 

INGREDIENTE

  • 2 andive, frunzele separate
  • 1 lingura de capere
  • 12 creveti decorticati
  • 1 lingura de ulei de masline 
  • 1 cana cu frunze proaspete de valeriana, ruccola ori, spanac tanar 
  • 2 lingurite de mustar 
  • 2 lingurite de suc de lamaie 
  • 3 galbenusuri de ou 300 ml ulei rafinat 
  • cateva masline negre, curatate de samburi si taiate in jumatate 
  • sare 
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive cu salata de creveti:

Se incinge cuptorul la 180 C. Se asaza miezul de nuca pe o tava de copt si se prajeste la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toaca. Se pastreaza cateva miezuri pentru ornat.


Intre timp se sareaza si se pipereaza crevetii. Se incinge uleiul de mmasline intr-o tigaie si se prajesc crevetii 3 minute, pana ce se fac rozalii la culoare. Se scot si se asaza pe un grilaj metalic.


Se prepara o maioneza punand intr-un blender mustarul cu suc de lamaie. Se adauga galbenusurile si se proceseaza scurt. Se adauga apoi treptat uleiul de masline, cu motorul blenderului mergand, pana ce se obtine maioneza. Se sareaza si se adauga sucul de lamaie. Se proceseaza o ultima data, scurt.


Se combina frunzele de ruccola cu masline, nuci, capere, creveti si maioneza. Se asaza cate o lingura cu varf de salata pe frunzele de andiva si se presara cu piper proaspat macinat. Se servesc reci, ca gustare, sau antreu, ornate cu jumatati de nuca.


 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Rose by ENIRA 2010

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu salata de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:10

@Bucataras: Am dat accept. Dar nu gasesc intrebarea.

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:11

Multumesc tuturor pentru aprecieri. Ma bucur sa va am alaturi.

radu_popovici 1

02.12.2011, 14:15

@mihaelar63: Eu zic sa te incumeti si la vin, asa, mai cu masura, si sa canti in gand. Vei avea si pe fata un zambet, ceea ce va folosi celor din jur.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!