Basmati cu creveți

de Rita Ilies in Fructe de mare, 19 Dec 2013 | 2923 vizualizari

 

Am întâlnit multe persoane care nu agrează fructele de mare, însă creveții au proprietăți extraordinare. În primul rând seleniul conținut de aceștia ajută la buna funcționare a celulelor care compun ADN-ul uman și este anticancerigen luptând mai ales împotriva cancerului de colon și rect. Au efect antiinflamator și previn formarea blocajelor în circulația sângelui, regularizează bătăile inimii și previn stopul cardiac. Nu în ultimul rând, acizii omega 3 protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură. Nu conțin nici prea multe calorii, lucru bun pentru doamne. :) Doar 90 de calorii/100 g.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 150 g orez basmati
  • o cană și jumătate cu apă
  • 150 g creveți
  • 12 ciuperci brune
  • o ceașcă cu porumb
  • o linguriță cu susan
  • o linguriță cu semințe de in
  • două lingurițe cu praf curry
  • sare și piper după gust
  • sos teriyaki
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basmati cu creveți:

Începem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl punem să fiarbă într-o cratiță.


Când începe să dea în clocot, reducem temperatura și adăugăm ciupercile tăiate după bunul plac. La final adăugăm porumbul, sarea și praful de curry.


Creveții îi gătim la abur. Nu este obligatorie utilizarea steamerului, puteți la fel de bine să folosiți o oală cu apă și o strecurătoare. Condimentați creveții cu sare și piper, puneți-i în strecurătoare, apoi așezați aceasta peste oala cu apă. Acoperiți cu un capac.


Așezați orezul în farfurie, apoi creveții și semințele. La final, stropiți cu sosul teriyaki.


Poftă bună! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Basmati cu creveți" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

laura_n 1

22.12.2013, 12:38

nici mie nu imi plac fructele de mare, cu exceptia crevetilor pe care ii ador. si poate ca nu as fi mancat nici creveti, daca nu i-as fi incercat...oarecum constransa )

Rita Ilies 1

22.12.2013, 14:02

Exact asta am pățit eu cu măslinele! Acum mor după cele verzi și calamata. Cele negre le urăsc!

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu creveti