Midii/Scoici cu curry

de Catalina L in Fructe de mare, 6 Sep 2015 | 1557 vizualizari

 

Scoici este unul din felurile mele preferate.....aicea aveti adevarate scoici din Bretania proaspat scoase din ocean.
Bretania este o regiune aparte față de restul Franței, fiind alături de Țara Galilor, Scoția, Irlanda și Galicia din Spania singurele regiuni cu populații de origini celtice.
Este o regiune renumită pentru midii și stridii a căror creștere industrializată este propice datorită mareelor înalte.
Midiile se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Va propun o reteta parfumata cu curry foarte la moda in restaurantele bretone.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 30 g unt
  • 1 ceapa esalota
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 2 lingurite de curry
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu curry:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).


Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.


Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.


Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt.


Adaugati ierburile, si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.


Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.


Presarati peste ele pudra de curry si amestecati.


Este gata...


Aruncati midiile care nu s-au deschis.


Serviti cu cartofi prajiti.


Alte retete:


- Midii / Scoici in sos de smantana si vin

- Midii/Scoici umplute si gratinate


Bon appétit !!




 

TIPS-URI

1

aruncati midiile care nu s-au deschis

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Catalina L 1

06.09.2015, 13:59

bunica te asteptam, stiu ca-ti plac

Bya Ralu 1

06.09.2015, 14:50

Ce mult îmi plac

Gicuta69 1

07.09.2015, 06:58

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paella Regala