Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2019 | 1584 vizualizari

 

Foarte gustoase și de efect, aceste briose aperitiv, pot fi servite, atât calde cât și reci și, mai ales, pot fi luate la pachet.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă mari
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 250 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 750 gr mix de legume congelate
  • 100 gr cașcaval simplu
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 30 gr unt cu conținut redus de grăsime
  • 200 gr mușchi file, de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • chimen
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval:

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate.


Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit.


Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim.


Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper, puțin cimbru uscat și puțin busuioc. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția.


Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.


Lăsăm compoziția10-12 minute, la odihnit, apoi încorporăm în ea: 2/3 din cașcavalul ras, mușchiul de porc și legumele cu sosul lăsat în tigaie. Nu le scurgem, că e tare gustos sosul.


Omogenizăm bine compoziția, umplem cu ea formele de brioșe și le așezăm într-o tavă de cuptor.


Coacem brioșele aperitiv pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.


În ultimele 5 minute, le scoatem din cuptor și presărăm peste ele restul de cașcaval ras și semințe de chimen.


Le lăsăm să se tempereze în forme, pentru a nu se deforma, apoi le putem servi simple, sau cu diverse sosuri.



Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

06.12.2019, 10:14

Bune!

UrsanMihaela 1

07.12.2019, 09:09

buna aceasta reteta!

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 13:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mâncărică de roşii
  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert bezele cu cacao si nuci

de katty 6

pe 12.07 la 22:55

Fasole verde cu ciuperci si rosii

de katty 6

pe 12.07 la 22:50

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne tocata si legume