Aperitiv mini mozzarella pane

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2018 | 4934 vizualizari

 

Foarte mult mi-au plăcut, aceste mici delicii culinare pe care le-am inclus printre aperitivele meselor festive.
Rețeta e simplă, cu ingrediente puține, doar trebuie mai multă atenție, să nu se topească mozzarella în timpul procesului termic.
 Perfecte pentru „Picnicul bucătărașilor”!

 

INGREDIENTE

  • 250 g mini mozzarella
  • 2 ouă medii
  • sare
  • piper
  • 150 g făină
  • 150 g pesmet
  • ulei
  • boia de ardei
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini mozzarella pane:

Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie.

Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper.

Punem într-un bol făina și în altul pesmetul.

Având toate aceste ingrediente gata, putem să ne apucăm de lucru.

Punem ulei într-un vas mai adânc și mai mic ca diametru, pentru a se putea scufunda biluțele de mozzarella în el.

Trecem biluțele de mozzarella mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă, iar prin făină, iar prin ouă și le tăvălim bine prin pesmet.

Trebuie să fie bine acoperite biluțele de mozzarella, de aceea le-am trecut de 2 ori prin făină.

Încingem uleiul la foc mediu spre mare și plonjăm câteva mini mozarella în el.

Cu o spumieră, le întoarcem rapid de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, apoi le scoatem pe prosoape absorbante.

Aici trebuie să ne mișcăm repede, să avem uleiul bine încins și să nu lăsăm biluțele de mozzarella în ulei mult timp.

În maxim 30 de secunde sunt bine rumenite pe toate părțile.

Dacă le lăsăm mai mult, brânza se va topi și va ieși din carcasa care o acoperă.

Nu vrem să obținem niște carcase goale, iar brânza împrăștiată prin ulei.

De aceea nici nu punem foarte multe odată, ca să le putem întoarce rapid și scoate rapid.

Trebuie să le avem pregătite pe toate, înainte de a se încinge uleiul bine, adică să fie deja trecute prin pesmet.

Lăsăm mini mozzarella pane să se tempereze și presărăm boia de ardei peste ele.

Eu am folosit boia dulce, amestecată cu puțină boia iute.

Servim mini mozzarella pane ca aperitive, cu legume proaspete, sau amestecate în diverse salate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini mozzarella pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

05.06.2018, 10:43

Bune!

Panacris 1

05.06.2018, 21:49

mihaelar63 1

07.02.2020, 18:04

Acum,, le gust "si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute decorate cu buburuze si soricei