Placinta dobrogeana

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2013 | 5743 vizualizari

 

Cand imi este pofta de ceva sarat cel mai bine fac o placinta cu branza, mai ales daca am la indemana foile si branza atunci fac cea mai delicioasa placinta cunoscuta la noi “Placinta dobrogeana”. Este un aperitiv satios si delicios si este binevenit la orice masa! De obicei se face cu branza telemea sau chiar combinata cu branza de vaci (daca nu o vreti prea sarata) si se coace intr-o tava rotunda, eu nu am avut tava rotunda dar se poate coace in orice alta tava!
Arata mai bine poza daca o faceam cand placinta era calda, dar am fost ocupata cu 'mancatul" :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava mare de aragaz 50 cm/ 40 cm
  • 1 pachet foi de placita Phyllo pastry (foi subtiri) 450 gr
  • 500 gr telemea sau 250 gr telemea si 250 gr branza de vaci nesarata
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • 150 ml ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

In primul rand dezgetam foile de placinta la temperatura camerei sau le lasam peste noapte in frigider.


Radem branza telemea si o amestecam cu 3 oua batute si cu jumatate din cantitatea de smanatana.


Punem uleiul intr-o cana si ne pregatim o pensula de silicon sa ungem foile.


Rulourile se fac din doua foi pe care le vom unge cu ulei apoi punem umplutura intr-o margine si rulam. Doar prima foaie o ungem cu ulei, pe ce-a de-a doua vom pune umplutura.


Tava in care coacem o ungem si pe ea cu ulei si asezam rulourile unul langa altul. Mie mi-au incaput 6 rulouri.


Intr-un castronel batem celelalte 3 oua si le amestecam cu smantana ramasa. Compozitia rezultata o turnam peste rulouri si o intindem bine.


Preincalzim cuptorul la 180ºC si coacem placinta pana cand se rumeneste frumos deasupra.


Este foarte buna cand este calda, se serveste langa un pahar cu lapte batut sau chiar cu un pahar de vin rosu!


Este delicioasa!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.05.2013, 22:39

Bine mai arata

MotanLaOale 1

27.05.2013, 16:47

AnyCostescu 1

30.05.2013, 17:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Castraveti umpluti