Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2020 | 2046 vizualizari

 

Pentru cina din seara aceasta am preparat niște brioșe aperitiv, cu șuncă și roșii cherry, care au fost nu numai gustoase și sățioase, ci și tare drăguțe.
Din ingredientele de mai jos am făcut 9 brioșe, cam câte 3/porție.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de șuncă de porc
  • 9 roșii cherry
  • 3 ouă
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt topit
  • 150 grame de făină albă
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță rasă de zahăr tos (opțional)
  • verdeață (pătrunjel, sau mărar)
  • Pentru decor:
  • mozzarella răzuită
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry:

Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.

Se spală roșiile cherry și se zvântă.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile, unul câte unul.

După ce se încorporează și gălbenușurile, se condimentează cu sare și piper după gust și apoi se încorporează, cu o paletă, sau cu o lingură, șunca mărunțită. 

Se adaugă apoi smântâna și untul topit și se omogenizează. La urmă se încorporează treptat făina și verdeața tocată (pătrunjel, sau mărar).

Se toarnă câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe, puse deja în tava de copt. Pe mijlocul fiecărei brioșe se pune câte o roșie cherry, iar de jur împrejurul ei se presară mozzarella.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, 35-40 de minute, până ce brioșele cresc frumos și se rumenesc.

Atunci se scoate tava din cuptor și brioșele pot fi deja servite, calde.

TIPS-URI

1

Ouăle folosite trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Ca verdeață, puteți folosi ce vă place: pătrunjel, sau mărar.

3

Presărați mozzarella răzuită, ca decor, pentru că la căldură se va topi și se va transforma într-o crustă frumoasă, rumenă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose, cu sunca si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

13.09.2020, 09:57

Îți mulțumesc frumos, Daniela!

Rocsi 1

16.09.2020, 21:06

Niste briose cu sunca vreau sa fac si eu in week-end, ca sunt grozave si calde si reci!

RODIMUR 1

16.09.2020, 21:14

Rocsi, ce pot să zic, decât: ”succes la preparat brioșe cu șuncă”...! Mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu sunca