Placinta dobrogeana

de Bucataras in Prajituri, 12 Oct 2016 | 994 vizualizari

 

Placinta dobrogeana se face cu branza sarata de capra sau de oaie. O puteti adapta sa fie si cu branza de vaca, important e ca branza sa fie tare si sarata.


Pe langa ingrediente, aveti nevoie de o razatoare, un facalet, 1 pahar, 3 castroane mari si o tava adanca de cuptor.

 

INGREDIENTE

  • INGREDINETE pentru foi placinta
  • 400 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 3o ml ulei
  • INGREDIENTE umplutura
  • 800 gr branza maturata usor sarata (solomonescu- carrefour)
  • 6 oua
  • INGREDIENTE topping:
  • 400 gr smantana grasa
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta dobrogeana:

Pasii de preparare :

  1. Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia face bule deasupra.

  2. Peste faina cernuta pune sare, amesteca putin, fa o adancitura la mijloc si pune apa cu drojdia activata. Amesteca usor si apoi framanta cu mana, adaugand cate putin ulei, pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

  3. Lasa-l sa se odihneasca intr-un castron curat, uns cu putin ulei. Pune-i si o folie de plastic deasupra si lasa-l sa dospeasca la cald, cam 30 de minute.

  4. Pentru umplutura, da pe razatoarea cu ochiuri mari branza tare si apoi amestec-o cu ouale batute. Pentru topping, pregateste si amestecul de smantana cu oua.

  5. Dupa ce a crescut aluatul, imparte-l in 4 si intinde 4 foi de placinta, pe care le umpli cu amestecul de branza si oua. Le pui in tava una langa alta si torni peste toppingul din oua si smantana. Baga tava la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta dobrogeana-0

COMENTARII (18)

dantes

dantes 1

13.10.2016, 08:25

Foarte buna!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

13.10.2016, 08:48

ce bine arata si ce mult imi place!

mihaelar63

mihaelar63 1

13.10.2016, 10:46

O nebunie , dobrogeana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!