Aperitiv omleta turceasca (Menemen)

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2019 | 423 vizualizari

 

Omleta turcească este, de fapt, omleta cu legume, frumos colorată, bogată în vitamine și în savori orientale. Este o mâncare savuroasă și sățioasă, ușor și rapid de făcut, atât pentru micul dejun, cât și pentru alte mese ale zilei.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 3 roșii
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta turceasca (Menemen):

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic.


Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după preferință.


Se adaugă ardeii în tigaie, peste ceapă și se călesc ușor, 1-2 minute, acoperit, ca să se înmoaie.


Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie, cu celelalte legume. Se acoperă tigaia cu un capac și se călesc toate legumele, până ce se înmoaie, iar lichidul lăsat de roșii scade.


Se mixează ouăle cu sarea, piperul și oregano, după care se toarnă în tigaie, peste legume. Se amestecă ușor, până ce se leagă ouăle, având grijă să nu se prindă de fundul vasului.


Se servește caldă.


 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară.

2

Căliți legumele, cu capacul pus pe tigaie, ca să se înmoaie, înainte de a adăuga ouăle ”bătute”.

3

Puteți folosi ulei de măsline, sau de floarea soarelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta turceasca (Menemen)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

04.02.2019, 08:46

Așa este, Mimi...Mulțumesc frumos pentru apreciere!

dantes 1

05.02.2019, 07:35

Buna!

RODIMUR 1

05.02.2019, 09:35

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 19:41

Chifle cu unt

ieri la 17:27

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR 5

ieri la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc