Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2021 | 3515 vizualizari

 

Îmi plac brânzeturile sărate (telemea și brânză de burduf) deși ar trebui să mănânc mai mult  nesărat. Așa că având mai tot timpul în frigider astfel de brânzeturi, m-am gândit într-o zi să prepar din acestea o pastă tartinabilă, care odată terminată, a fost foarte apreciată la micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de brânză de burduf
  • 100 grame de unt moale
  • codițe de ceapă verde
  • 1 ardei gras roșu
  • Pentru decor:
  • măsline negre
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras:

Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt.

Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar codițele, care se taie rondele.

Brânza de burduf se mixează timp de 2-3 minute, ca să devină mai fină. Apoi se adaugă untul moale și se mai mixează încă 3-4 minute, până ce pasta se omogenizează.

Se adaugă ardeiul gras tăiat sub formă de cubulețe și rondelele din codițe de ceapă verde. Se amestecă ușor (manual, nu cu mixerul) pentru omogenizare, după care pasta poate fi deja folosită.

Este foarte bună cu pâine toast prăjită și cu felii răcoroase de roșii. Se decorează cu feliuțe de măsline negre.

TIPS-URI

1

Untul se scoate din timp de la frigider, ca să fie moale și bun pentru mixat.

2

După ce adăugați ardeiul gras și codițele de ceapă, pentru aspectul plăcut al preparatului, nu mai mixați pasta, ci amestecați-o ușor cu o lingură. Astfel, ardeiul gras și ceapa verde se vor vedea foarte frumos.

3

Cine dorește, mai poate adăuga condimentele preferate. Mie mi s-a părut că gustul este foarte bun, așa că nu am mai adăugat nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de burduf, cu ceapa verde si ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu oua