Aperitiv placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2021 | 2716 vizualizari

 

Vă invit să încercați o plăcintă absolut delicioasă și foarte ușor de pregătit. Eu am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Oana Igretiu (savoriurbane)

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi subțiri de plăcintă
  • ulei pentru stropit foile
  • Umplutura de brânză:
  • 500 g brânză de vaci dulce
  • 150 g telemea
  • 100 g cașcaval afumat sau simplu
  • 250 g smântână groasă acrișoară cu min. 20% grăsime
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • o legătură de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
  • pătrunjel verde
  • pentru decor:
  • 6-8 roșii cherry tăiate în jumătăți
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza, smantana si rosii cherry:

Într-un bol încăpător pui toate brânzeturile (le-am ras și pe cele sărate), smântâna și ouăle. Mixezi totul bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Poți pune usturoi proaspăt zdrobit, dacă dorești. Adaugi apoi cozile de ceapă verde și verdeața tocată.Amesteci totul bine cu o lingură. 
Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Desfaci pachetul cu foi de plăcintă și le numeri: 13 bucăți am avut eu. Am decis să le împart așa: 4, 4, 5. Ungi vasul yena cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei și o așezi pe a doua.  Continui așa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Din mixul de umplutură scoți deoparte 2 polonice bune (ele vor fi puse deasupra plăcintei). Restul de umplutură o împarți în 2 și torni acum jumătate. Nivelezi cu spatula și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu stratul intermediar compus din 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi torni a doua jumătate de umplutură și aduci marginile foii deasupra, apoi închei cu ultimele 5 foi: 2 foi puse normal, apoi aduse spre centru colțurile foilor ce atârnă iar ultimele 3 foi puse tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite).
Deasupra torni cele 2 polonice de umplutură puse deoparte și decorezi cu jumătăți de roșii cherry. 
Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 30 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Reduci căldura la 160 C și o mai lași 15 minute la cuptor. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza, smantana si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulete de branza de Napolact