Aperitiv placintele cu cartof si spanac

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2017 | 511 vizualizari

 

   Ce nu face omul de foame ? Inventeaza o reteta !!!! Aveam un cartof mare curatat. A ramas de cand le-am facut pofta de cartofi prajiti, la baieti. Am si spanac buun de tot proaspat  Am gandit eu la un fel de placintele fara faina. Dar fara faina nu au prea vrut sa stea.
Am testat si am gustat. Eu am sa scriu cantitatile, dar si cum le voi prepara pe viitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mare - 200 gr
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 mana spanac verde
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva codite de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan pentru decor
  • legume pentru servit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu cartof si spanac:


  1. Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi.

  2. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca.

  3. Usturoiul se curata.

  4. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza.

  5. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati cateva impulsuri.

  6. Am infierbantat o tigaie neaderenta pe care am stropit-o cu ulei de masline.

  7. Am pus compozitie cu lingura si am observat ca daca doresc sa le intorc, nu raman mereu intregi.

  8. Am adaugat la amestecul cu cartof si spanac, faina alba si praful de copt.

  9. Am pus cu ajutorul lingurii, la prajit, placintelele.

  10. Am acoperit cu un capac si acestea au crescut frumos si s-au patruns fara sa fie nevoie sa le mai intorc.

  11. Am servit placintele calde, insotite de rosii si ridichi.

 

TIPS-URI

1

Foarte bine ar merge ca si garnitura, langa un preparat de peste sau carne.

2

Pe viiitor, voi folosi ulei de floarea soarelui pentru a evita gustul usor amarui al uleiului de masline.

3

Ca etape ale prepararii amestecului, voi mixa la sfarsit cartoful [ sau il voi razui ]. Am simtit acelasi gust pregnant de amidon, ca si cand prepari pireu folosind prea mult blenderul [este o greseala].

4

Voi incerca si cu cartof fiert facut pireu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu cartof si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

01.03.2017, 02:03

Pai ,urmeaza testele cucartoful fiert

-Marius- 1

01.03.2017, 06:53

mihaelar63 1

02.03.2017, 00:14

Marius

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Gustarile promise ...un fel de paine umpluta!!!