Aperitiv placintele cu cartof si spanac

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2017 | 1983 vizualizari

 

   Ce nu face omul de foame ? Inventeaza o reteta !!!! Aveam un cartof mare curatat. A ramas de cand le-am facut pofta de cartofi prajiti, la baieti. Am si spanac buun de tot proaspat  Am gandit eu la un fel de placintele fara faina. Dar fara faina nu au prea vrut sa stea.
Am testat si am gustat. Eu am sa scriu cantitatile, dar si cum le voi prepara pe viitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mare - 200 gr
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 mana spanac verde
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva codite de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan pentru decor
  • legume pentru servit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu cartof si spanac:

  1. Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi.
  2. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca.
  3. Usturoiul se curata.
  4. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza.
  5. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati cateva impulsuri.
  6. Am infierbantat o tigaie neaderenta pe care am stropit-o cu ulei de masline.
  7. Am pus compozitie cu lingura si am observat ca daca doresc sa le intorc, nu raman mereu intregi.
  8. Am adaugat la amestecul cu cartof si spanac, faina alba si praful de copt.
  9. Am pus cu ajutorul lingurii, la prajit, placintelele.
  10. Am acoperit cu un capac si acestea au crescut frumos si s-au patruns fara sa fie nevoie sa le mai intorc.
  11.  Am servit placintele calde, insotite de rosii si ridichi.

TIPS-URI

1

Foarte bine ar merge ca si garnitura, langa un preparat de peste sau carne.

2

Pe viiitor, voi folosi ulei de floarea soarelui pentru a evita gustul usor amarui al uleiului de masline.

3

Ca etape ale prepararii amestecului, voi mixa la sfarsit cartoful [ sau il voi razui ]. Am simtit acelasi gust pregnant de amidon, ca si cand prepari pireu folosind prea mult blenderul [este o greseala].

4

Voi incerca si cu cartof fiert facut pireu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu cartof si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu branza