Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2017 | 495 vizualizari

 

Este un aperitiv tare bun de pus la pachet la scoala, la serviciu, chiar si in excursie la cererea fiului meu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
  • 4 lg pesto
  • 8 felii de sunca
  • 150 g cascaval
  • 2 lg masline negre feliate
  • 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval:

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze.


Intr-un bol, se pune faina, sarea, uleiul, oul si maiaua dupa ce a dospit. Se amesteca si se toarna pe parcurs, lapte caldut, pana se obtine un aluat ce poate fi framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic, omogen si nelipicios. Se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul.


Se imparte in doua. Se intinde pe masa de lucru, in forma dreptunghiulara. Se unge cu pesto, se asaza feliile de sunca, se presara cascavalul si maslinele negre. Se ruleaza cat mai strans si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza cu celalalt aluat. Se lasa sa dospeasca in tava, aproximativ 20 de minute, dupa care se unge cu oul batut cu un praf de sare si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C. Se lasa pana se rumenesc frumos, se face si testul cu scobitoarea.


Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie, pana se racoresc putin. Se pot servi atat calzi, cat si reci.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pesto se poate inlocui cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

miki_a 1

05.06.2017, 12:15

Waw! Un aperitiv minunat de bun!

mirela0911 1

06.06.2017, 10:10

Asa e, Miki! Mulțumesc!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute