Aperitiv rulada de cartofi

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2019 | 2839 vizualizari

 

Am vazut eu un filmulet video cu o rulada de cartofi si mi-a ramas agatata-n cap ideea. Si cum statea agatata, ea ideea, am zis sa o dau jos direct in tava. Nu a iesit cum era in filmulet, nici nu avea cum, ca eu am facut ca mine si cu ce ingrediente am avut prin zona. Delicioasa asa fierbinte, dar azi mi s-a parut si mai si, rece. E drept ca iesea mai aspectoasa, dar eu am pus umplutura, sa fie sa se ajunga...

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mari ( am folosit o tava 32/22 cm)
  • 200 g parmezan
  • 500 g carne tocata de porc ( am folosit spata de porc )
  • 5-6 cepe mai mici
  • 2 morcovi nu foarte mari
  • 2 ciuperci champignon mari ( atat mai aveam in figider)
  • cca 100 g amestec rosii cu ardei ( sau rosii cubulete din conserva )
  • 200 g + 100 g mozzarella
  • 100 g + 50 g cascaval afumat
  • sare
  • piper
  • 20 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de cartofi:

Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga, am pus legumele toate sa se caleasca, am presarat sare, cand au inceput sa se inmoaie am adaugat carnea tocata si am amestecat sa se omogenizeze, am lasat cca 10 min , apoi am adaugat amestecul de rosii cu ardei. Am lasat focul foarte mic si m-am apucat sa fac foaia de cartofi. Am curatat cartofii , i-am spalat si apoi i-am taiat felii subtiri, am presarat sare pe ei. Am tapetat tava cu hartie de copt, am ras parmezanul si am presarat pe suprafata tavii 100 g parmezan, apoi am asezat feliile de cartof una langa alta, pana am umplut tava, peste cartofi am presarat restul de 100 g parmezan. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 min sau pana incepe sa se rumeneasca parmezanul. Cat timp foaia era la copt, a fost gata si umplutura, nu trebuie sa fie foarte zemoasa. Scoatem tava din cuptor, presaram 100 g mozzarela si 50 g cascaval afumat, intindem umplutura, presaram peste umplutura 100 g mozzarella si 50 g cascaval afumat. Incepem sa rulam ( a fost un pic cam multa umplutura si nu s-a rulat prea frumos ). Rulada formata o asezam intr-un vas de yena ( nu mi-am dat seama ca trebuia sa o pun intr-o tavita de chec si iesea mai frumoasa rulada) si dam din nou la cuptor pentru cca 20-25 min, inainte cu 5 min sa o scoatem din cuptor presaram 100 g mozzarella si 50 g cascaval afumat si lasam sa se topeasca. Calda se serveste cu smantana, asta ca sa fie bomba calorica la cote maxime, iar rece o servesti asa cum este.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, o reteta gustoasa si spornica