Aperitiv rulada din legume, umpluta cu crema de branza

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2018 | 4003 vizualizari

 

,, Reteta inspirata de toamana''
Mi-a placut mult ideea de rulada aperitiv cu morcov si umplutura de branza a bucatarasului nostru Ruxy, asa ca eu am adaptat-o, am umblat la ingrediente mi-a iesit o super rulada! Multumesc de idee!  https://www.bucataras.ro/retete/rulada-cu-morcovi-si-crema-de-branza-45238.html
Umplutura am preferat-o simpla, dar se poate adauga: verdeata, ardei rosu, masline, sunca presata sau dupa preferinte...ce va place.
Foarte, foarte buna! 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 morcov mediu
  • 125 g branza telemea
  • 4 oua
  • 70 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g crema de branza putin sarata
  • 3 linguri smantana 15% grasime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada din legume, umpluta cu crema de branza:

Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.

Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovlecelul si morcovul scursi de zeama pe care au lasat-o, potrivim de sare si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.

Punem compozitia obtinuta in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru cca.15-20 minute.

Cand este gata o scoatem, o intoarcem pe alta hartie de copt si o rulam. Lasam rulada sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, o desfacem si o umplem cu crema de branza amestecata cu smantana, rulam din nou, apoi o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 2 ore. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din legume, umpluta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas