Placinta de cartofi si ceapa

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2012 | 12260 vizualizari

 

Reteta aceasta am facut-o la inceputurile blogului meu si mi-am adus aminte de ea, cat e de buna si ca merita sa o impartasesc si cu voi :).
Reteta am gasit-o intr-o revista , autorul fiind Alastair Hendy. Reteta originala e cu cascaval si frunze de salvie.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi
  • 5 cepe (3 galbene, 2 rosii)
  • 6 oua (sau felii de cascaval...depinde de preferinte...eu am preferat cu ou deci va prezint reteta cu ou, dar puteti pune in loc de ou felii de cascaval)
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
  • 100 gr unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi si ceapa:

- se curata ceapa si cartofii si batem ouale intr-un bol

- ceapa se taie felii si se pune usor la calit in unt / margarina

- se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt/ margarina

- cartofii se taie felii – chipsuri – rand pe rand fiecare in timp ce ii punem in tava

- se aseaza pe marginile laterale un rand de cartofi, apoi se aseaza un strat si pe fundul formei

- punem apoi un rand de ceapa apoi un rand de ou batut si condimentam cu sare, piper, frunze de patrunjel

- punem apoi urmatorul rand de cartofi, apoi ceapa, ou, condimente …si tot asa  pana ajungem sus

- ungem deasupra cartofii cu putin unt, acoperim cu folie de Al. si punem in cuptorul preincalzit la 200 grade

- se lasa la cuptor aprox o ora si jumatate, apoi luam folia si mai lasam 30 min pana cartofii de deasupra devin crocanti

Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de cartofi