Placinta de cartofi cu branzeturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 17 Mar 2017 | 5893 vizualizari

 

Acum cateva zile, l-am vazut pe Gordon Ramsay cum pregatea aceste placinte de cartofi, doar ca el folosise praz, iar eu l-am inlocuit cu ceapa verde. M-am gandit sa le pregatesc si eu pentru a avea la un mic dejun, iar mama sa isi ia la pachet. Foarte rapid se fac, foarte faine sunt si gustoase. Alaturi de o salata, va asigurati o masa!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • fasii de parmezan pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi cu branzeturi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tot pe razatoarea mare dam cascavalul si mozzarella.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, patrunjelul verde il tocam marunt.
Intr-un bol, amestecam cartofii rasi cu ceapa verde, patrunjelul, apoi adaugam branzeturile rase, inclusiv parmezanul.
Presaram sare si piper dupa gust, dar si boiaua de ardei. Amestecam bine.

Compozitia obtinuta o impartim cam in 3 parti egale. Daca doriti sa faceti placintele mici, atunci o impartiti in mai multe parti.
Luam o tigaie antiaderenta cu diametrul de 20 cm, punem o lingura de ulei.
O incingem bine, o dam deoparte, punem prima parte de compozitie si o apasam bine cu ajutorul unei palete.
Punem tigaia cu placinta pe foc, focul sa fie potrivit, o lasam pana se rumeneste (ridicam usor cu o paleta sa vedem cand este rumenita).
O rasturnam pe un platou cu partea necoapta in jos, apoi o punem inapoi in tigaie, tot cu partea necoapta in jos si o lasam sa se rumeneasca.

O scoatem pe un platou cand este gata.
La fel procedam si cu celelalte doua placinte, dar avem grija sa punem o lingura de ulei, la fiecare placinta.
Le servim calde, cu fasii de parmezan deasupra si o salata alaturi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

JessyMiller 1

21.03.2017, 02:58

multumesc pt reteta! o sa o incerc si eu. arata foarte bine

Rocsi 1

21.03.2017, 10:19

Va multumesc mult

Sidy 1

31.10.2021, 11:57

Waw...cat de buna trebuie sa fie ! Cu siguranta am sa o incerc si eu !
Rocsi... nu se desface compozitia ca nu are oua in ea ? Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi sarbesti