Placinta de cartofi cu branzeturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 17 Mar 2017 | 789 vizualizari

 

Acum cateva zile, l-am vazut pe Gordon Ramsay cum pregatea aceste placinte de cartofi, doar ca el folosise praz, iar eu l-am inlocuit cu ceapa verde. M-am gandit sa le pregatesc si eu pentru a avea la un mic dejun, iar mama sa isi ia la pachet. Foarte rapid se fac, foarte faine sunt si gustoase. Alaturi de o salata, va asigurati o masa!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi potriviti
  • 50 gr cascaval
  • 30 gr mozzarella
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
  • 3 linguri ulei
  • fasii de parmezan pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi cu branzeturi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.

Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Tot pe razatoarea mare dam cascavalul si mozzarella.

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, patrunjelul verde il tocam marunt.

Intr-un bol, amestecam cartofii rasi cu ceapa verde, patrunjelul, apoi adaugam branzeturile rase, inclusiv parmezanul.

Presaram sare si piper dupa gust, dar si boiaua de ardei. Amestecam bine.


Compozitia obtinuta o impartim cam in 3 parti egale. Daca doriti sa faceti placintele mici, atunci o impartiti in mai multe parti.

Luam o tigaie antiaderenta cu diametrul de 20 cm, punem o lingura de ulei.

O incingem bine, o dam deoparte, punem prima parte de compozitie si o apasam bine cu ajutorul unei palete.

Punem tigaia cu placinta pe foc, focul sa fie potrivit, o lasam pana se rumeneste (ridicam usor cu o paleta sa vedem cand este rumenita).

O rasturnam pe un platou cu partea necoapta in jos, apoi o punem inapoi in tigaie, tot cu partea necoapta in jos si o lasam sa se rumeneasca.


O scoatem pe un platou cand este gata.

La fel procedam si cu celelalte doua placinte, dar avem grija sa punem o lingura de ulei, la fiecare placinta.

Le servim calde, cu fasii de parmezan deasupra si o salata alaturi.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

noiinbucatarie 1

20.03.2017, 21:48

JessyMiller 1

21.03.2017, 02:58

multumesc pt reteta! o sa o incerc si eu. arata foarte bine

Rocsi 1

21.03.2017, 10:19

Va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii