Tort cu ceapa si cartofi

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2013 | 2173 vizualizari

 

Ceva foarte simplu de preparat si cu un cost mic,chiar economic se poate realiza acest tortulet ca cina alaturi de o salata verde sau ca aperitiv.Cand ne lipsesc alimente in camara si avem doar cateva cepe si un cartof recomand aceasta reteta!Se poate personaliza cu salam,cu sunca,cu mai multa branza etc.Aluatul putem sa-l facem mai moale daca il scoatem din cuptor la timp,sau mai crocand daca il lasam 5 minute mai mult,fiecare cum ne place mai mult,oricum suntem cu ochii pe cuptor!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • o lingurita de sare
  • un strop de zahar
  • 1/3 din plicul de drojdie instant
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml apa
  • pentru umplutura:
  • 3 cepe albe
  • ulei de masline
  • o bucatica de coada de leustean
  • 1 cartof mare(sau 2 mijlocii)
  • un ram de rozmarin
  • foarte putina sare
  • 2 oua
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 lingura de Philadelphia sau Brie
  • putin cas bucatele daca vrem
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ceapa si cartofi:

Am curatat cepele si le-am taiat felii subtiri,impreuna cu coada de leustean,intr-o tigaie am pus cu un fir de ulei de masline si am pus ceapele sa caleasca.


Am pus si cartofii taiati rondele subtiri in multa apa fiarta cu un ram de rozmarin si am lasat sa fiarba bine.Am pus foarte putina sare.


Am luat cate un polonic din apa de la cartofi si am adaugat la cepe ca sa fiarba bine si sa nu se prajeasca.Asa am lasat mai mult de o jumate ora sa se faca bine si cepele si cartofii.


Intre timp am pregatit aluatul:intr-un bol am dat prin sita faina,am adaugat sarea,zaharul,drojdia instant(o lingurita jumate),uleiul si apa,am amestecat cu mainile unse de ulei pana a devenit ca o minge mai moale.


Am intins-o pe 2 foi transparente si am pus-o intr-o tava de tort rotunda,am asezat-o bine si aranjat bordurile,am gaurit cu furculita.


Am scos si scurs cartofii fierti din apa,am lasat sa se usuce cepele din cratita si le-am amestecat impreuna in oala,apoi am adaugat parmezanul,cele 2 oua,branza Philadelphia si ce branza am mai avut prin casa.Am amestecat bine,am si gustat ca sa vad ce condiment asi vrea sa mai adaug si m-i s-a parut foarte bun deja,fara sare sau piper,gustul de parmezan predomina.


Am turnat umplutura peste aluatul din forma de tort,am udat bordurile cu pensula mea de bucatarie inmuiata in putina apa.Am asezat un ram de rozmarin ca ornament in mijloc si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 minute aproape,pana cand am vazut ca bordul s-a colorat si umplutura s-a intarit putin.


Cu restul de aluat am facut si cateva cosulete mici care le-am umplut cu branza de toate felurile.le-am copt 15 minute in acelasi fel.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ceapa si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

18.01.2013, 21:44

ANNA_46 1

19.01.2013, 04:40

Foarte gustos tortulet

Zamfira 1

19.01.2013, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si cremwursti