Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc

de MVMih in Salate, 14 Aug 2011 | 6835 vizualizari

 

Fiind vara, la piata se gasesc o serie de bunatati care cu putina grija si un strop de osteneala se transforma in ceva bun de bun. Ardeii...pregatiti, copti!Si cu sos de rosii si busuioc proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 20 ardei proapteti de cat mai multe culori
  • 5-6 rosii proaspete
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o manuta de busuioc verde
  • piper in 3 culori
  • putin hrean proaspat ras
  • sare
  • 2-3 linguri otet mere
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc:

Incep cu stangul avand in vedere ca ardeii i-am copt pe o tabla speciala la focul de la aragaz (daca era pe o plita/gratar in aer liber) era mult mai bine. Asa ca m-am chinuit un pic, am intors ardeii pe toate partile pana au prin o crusta rumena, fara sa ii fac scrum, dupa care i-am pus intr-un vas si am presarat un pic de sare. Am lasat sa se raceasca un pic si fiind dati cu sare s-au curatat relativ usor.

Pentru sosul de rosii, am ales cele mai coapte si mai carnoase rosii, pe care am avut ciuda si le-am luat pielita si le-am pus in blender alaturi de cateii de usturoi, putin ardei rosu crud, frunze de busuoic.

Intre timp, am incins un pic o tigaie cu putin ulei de masline si am adaugat compozitia de rosii cu o cescuta de apa. Am lasat cateva minute pana a scazut. 

Intre timp am curatat ardeii de coaja si i-am asezat intr-un vas in care ulterior am turnat compozitia de sos de rosii cu busuioc, am adaugat cativa stropi de lamaie si putin otet, i-am facut pe ardei sa faca o "hora" intre ei pentru a se infrati cu aromele si am dat la rece.

....va astept la masa....ardeii copti cu sos de rosii cu busuioc sunt pe post de garnitura/salata...musafirii sunt asteptati cu felul principal. :)

Sper sa va placa....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata in straturi cu pui