Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

de gaby_duceag in Pui, 13 Feb 2015 | 6720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb:

Spalati aripioarele de pui si le curatati.

Taiati-le in doua pe fiecare.

Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.

Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.

Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.

Dati cutia la frigider pentru 2 ore.

Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!

Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.

Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.

Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tigaie groasa si va temeti ca va fi crusta rumena inainte de a fi bine patrunse aripioarele, le puteti da in clocot cateva minute (3-4) si apoi sa urmati pasii retetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb-0
Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb-1
Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb-2

COMENTARII (19)

mirela0911

mirela0911 1

14.02.2015, 16:55

Delicioase, delicioase, delicioase!

Rocsi

Rocsi 1

14.02.2015, 21:25

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.02.2015, 14:26

trebuie sa le fac si eu,ca doar sunt by gaby )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05