Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

de gaby_duceag in Pui, 13 Feb 2015 | 8222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb:

Spalati aripioarele de pui si le curatati.


Taiati-le in doua pe fiecare.


Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.


Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.


Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.


Dati cutia la frigider pentru 2 ore.


Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!


Luati aripioare din cutie si le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.


Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.


Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.


Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.


 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti o tigaie groasa si va temeti ca va fi crusta rumena inainte de a fi bine patrunse aripioarele, le puteti da in clocot cateva minute (3-4) si apoi sa urmati pasii retetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.02.2015, 21:25

Bya Ralu 1

21.02.2015, 14:26

trebuie sa le fac si eu,ca doar sunt by gaby )

UrsanMihaela 1

24.01.2018, 21:18

bune, bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante a la KFC