Aripioare picnic

de Leontina_Costel1970 in Pui, 20 Oct 2018 | 3616 vizualizari

 

Pentru ca am vazut ca au avut succes aripioarele pe care le-am adus la Picnicul Bucatarasilor, am zis sa-mi fac inaugurarea cu aceasta reteta. 

 

INGREDIENTE

  • cantitatile sunt variabile in functie de cati gurmanzi sunt in zona ( la picnic am facut mai multe)
  • 1.800 gr aripioare pui
  • delicat legume 1 lingura
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • fulgi de porumb
  • faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picnic:

Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa se raceasca un pic, le punem pe un servet sa se absoarba toata apa in care au fiert.

Separat batem bine ouale cu sare si piper. Cu un facalet maruntim fulgii de porumb, nu foarte mult, apoi tavalim aripioarele prin faina, le trecem prin ou si prin fulgii de porumb maruntiti. Atentie! nu puneti in castron toti fulgii deodata ca se umezesc si nu se mai prind de aripioare. Incingem uleiul intr-un tuciulet incapator, cand s-a incins uleiul punem la prajit aripioarele, se intorc de pe o parte pe alta; cand sunt rumene, se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picnic" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante