Bacalao a la Riojana

de vik in Peste, 29 Iun 2010 | 5681 vizualizari

 

Cod cu sos de legume

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de cod
  • ulei de masline pentru prajit
  • 3linguri de ulei pentru salsa
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • pentru salsa riojana:
  • 1/2 ardei rosu si 1/2 ardei verde  decojit
  • 1 ceapa mica
  • 2 rosii decojite si fara samburi
  • 1 dinte de usturoi curatat de coaja si feliat subtire
  • piper si sare dupa gust
  • 20 ml vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalao a la Riojana:

pestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie.


se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat.


salsa:


se caleste ceapa cu uleiul de masline, se adauga usturoiul feliat si apoi ardeiul si rosiile taiate cubulete, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc moderat pana cand uleiul se ridica deasupra sosului(aproximativ 15 minute)


La final se adauga vinul si se lasa sa mai fiarba inca 10 minute la foc mic.

 

TIPS-URI

1

Se prepara intai salsa si apoi fileul de peste.Vinul in salsa e optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalao a la Riojana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

lia maria 1

30.06.2010, 09:25

Bine ai venit ! si la cat mai multe retete.
Codul este delicios

vik 1

30.06.2010, 12:32

Multumesc pentru asa o primire calduroasa.

mihaelar63 1

28.10.2011, 09:22

La multi ani !!!
Sanatate si de tot binele sa ai parte
Te mai asteptam cu retete originale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!