Bacalao a la Riojana

de vik in Peste, 29 Iun 2010 | 10165 vizualizari

 

Cod cu sos de legume

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de cod
  • ulei de masline pentru prajit
  • 3linguri de ulei pentru salsa
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • pentru salsa riojana:
  • 1/2 ardei rosu si 1/2 ardei verde  decojit
  • 1 ceapa mica
  • 2 rosii decojite si fara samburi
  • 1 dinte de usturoi curatat de coaja si feliat subtire
  • piper si sare dupa gust
  • 20 ml vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalao a la Riojana:

pestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie.

se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat.

salsa:

se caleste ceapa cu uleiul de masline, se adauga usturoiul feliat si apoi  ardeiul si rosiile taiate cubulete, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc moderat pana cand uleiul se ridica deasupra sosului(aproximativ 15 minute)

La final se adauga vinul si se lasa sa mai fiarba inca 10 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

Se prepara intai salsa si apoi fileul de peste.Vinul in salsa e optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalao a la Riojana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

lia maria 1

30.06.2010, 09:25

Bine ai venit ! si la cat mai multe retete.
Codul este delicios

vik 1

30.06.2010, 12:32

Multumesc pentru asa o primire calduroasa.

mihaelar63 1

28.10.2011, 09:22

La multi ani !!!
Sanatate si de tot binele sa ai parte
Te mai asteptam cu retete originale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cod la cuptor si gratin de legume