Barcute cu branza si mac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2014 | 4971 vizualizari

 

O super reteta gasita pe blogul Mirelei si o vanam de mult sa o pregatesc. A placut tuturor ceea ce a iesit, in plus sunt grozave de luat la pachet!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu branza si mac:

Aluatul:


Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.


Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.


Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.


Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.


Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.


Umplutura:


Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.


Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.


Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.


Aluatul dospit il impartim in 7 bile.


Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.


Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.


Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

05.09.2014, 20:17

Multumesc Daniela

Andreea Caroline 1

09.09.2014, 15:01

Rocsi 1

09.09.2014, 21:53

Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza