Barcute cu branza si mac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2014 | 4728 vizualizari

 

O super reteta gasita pe blogul Mirelei si o vanam de mult sa o pregatesc. A placut tuturor ceea ce a iesit, in plus sunt grozave de luat la pachet!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu branza si mac:

Aluatul:


Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.


Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.


Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.


Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.


Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.


Umplutura:


Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.


Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.


Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.


Aluatul dospit il impartim in 7 bile.


Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.


Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.


Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

05.09.2014, 20:17

Multumesc Daniela

Andreea Caroline 1

09.09.2014, 15:01

Rocsi 1

09.09.2014, 21:53

Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi si branza