Bascute cu branza sau cu gem

de Bunica in Dulciuri, 30 Iul 2009 | 8072 vizualizari

 

O gustare excelenta pentru cand mi se scoala nepoteii.

 

INGREDIENTE

Compozitia de aluat:
  • 400 ml. lapte batut
  • 1 plic de drojdie uscata -7 g (.Dr. Qetker)
  • 2 oua
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingurita de sare
  • 800-1000 g. faina
  • Umplutura:
  • 300g. branza de vaca
  • 2 oua
  • ! galbenus de ou pentru uns deasupra
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza sau cu gem:

Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.(aproape o ora si jumatate).Se imparte in 18 parti si se fac bilute, care se lasa si ele la dospit. Cand s-au dospit se intind cu mana sau cu sucitorul, se pune branza sau gem la mijloc, se pliaza parte peste parte si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a se da la cuptor se ung cu galbenus de ou. Se dau la cuptor circa 20 min. La inceput la foc iute (5 min.) apoi la foc potrivit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza sau cu gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Bunica 1

02.08.2009, 09:20

S-au racit, dar te servesc cu mare placere.

mihaelar63 1

27.01.2010, 12:20

le pun la favorite daca au garni berea

babi5 1

06.10.2013, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu coniac