Bascute cu branza sau cu gem

de Bunica in Dulciuri, 30 Iul 2009 | 8743 vizualizari

 

O gustare excelenta pentru cand mi se scoala nepoteii.

 

INGREDIENTE

Compozitia de aluat:
  • 400 ml. lapte batut
  • 1 plic de drojdie uscata -7 g (.Dr. Qetker)
  • 2 oua
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingurita de sare
  • 800-1000 g. faina
  • Umplutura:
  • 300g. branza de vaca
  • 2 oua
  • ! galbenus de ou pentru uns deasupra
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza sau cu gem:

Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.(aproape o ora si jumatate).Se imparte in 18 parti si se fac bilute, care se lasa si ele la dospit. Cand s-au dospit se intind cu mana sau cu sucitorul, se pune branza sau gem la mijloc, se pliaza parte peste parte si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a se da la cuptor se ung cu galbenus de ou. Se dau la cuptor circa 20 min. La inceput la foc iute (5 min.) apoi la foc potrivit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza sau cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bunica 1

02.08.2009, 09:20

S-au racit, dar te servesc cu mare placere.

mihaelar63 1

27.01.2010, 12:20

le pun la favorite daca au garni berea

babi5 1

06.10.2013, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert poale-n brau – placinte moldovenesti