Batbout (painici marocane)

de Angelina_Elena in Piine, 16 Sep 2013 | 2956 vizualizari

 

By Jamila!

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 400 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batbout (painici marocane):

Intr-un bol punem faina si sarea.


Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve.


Turnam treptat apa ramasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.


Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 60 de minute.


Scoatem aluatul pe masa infainata si il intindem intr-o foaie subtire de 0.5 cm.


Decupam 14 cercuri mari apoi le lasam sa mai stea 15 minute la dospit.


Punem o tigaie de teflon la incins (fara pic de ulei).


Apoi punem cate 2 bucati de aluat, le lasam pana se umfla (fara sa miscam tigaia), apoi le intoarcem pe cealalta partea si le lasam sa se rumeneasca.


Noi le-am umplut cu un amestec de legume si piept de pui. Au fost minunate!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 painici marisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batbout (painici marocane)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Andreea Caroline 1

17.09.2013, 10:38

Super

Angelina_Elena 1

17.09.2013, 12:01

Multumesc pentru observatie Ade!

Angelina_Elena 1

17.09.2013, 12:01

Caro

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie