Batbout (painici marocane)

de Angelina_Elena in Piine, 16 Sep 2013 | 5240 vizualizari

 

By Jamila!

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 400 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batbout (painici marocane):

Intr-un bol punem faina si sarea.

Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve.

Turnam treptat apa ramasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 60 de minute.

Scoatem aluatul pe masa infainata si il intindem intr-o foaie subtire de 0.5 cm.

Decupam 14 cercuri mari apoi le lasam sa mai stea 15 minute la dospit.

Punem o tigaie de teflon la incins (fara pic de ulei).

Apoi punem cate 2 bucati de aluat, le lasam pana se umfla (fara sa miscam tigaia), apoi le intoarcem pe cealalta partea si le lasam sa se rumeneasca.

Noi le-am umplut cu un amestec de legume si piept de pui. Au fost minunate!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 painici marisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batbout (painici marocane)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turtite ca la bunica