Batoane Cu Brinza

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2014 | 3775 vizualizari

 

Minunate..!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 2 lingurite de zahar,
  • putina sare,
  • 6 linguri de ulei,
  • 600 ml lapte caldut,
  • 600-700 gr brinza{cas} de capra am avut eu,
  • 150 gr unt moale.
  • Pt uns:
  • 2 oua,
  • 2 linguri lapte,
  • 1 pumn de seminte de susan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane Cu Brinza:

Pentru inceput framintam, cernem faina intru-un bol mai mare si facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu zaharul cu putin lapte caldut ;lasam 15 min dupa care ne apucam sa framintam ,adaugam sarea, uleiul si restul de lapte caldut si untul moale.

Framintam bine aluatul si il lasam la crescut timp de 1 ora. In acest timp dam brinza pe razatoare cea cu ochiuri mari.

Cind aluatul a crescut intidem o foaie pe masa de lucru infainata si taiem cu cutitul patratele in care punem 2-3 linguri de brinza rasa si impaturim {sul} fiecare patratel in parte{ca in imagine} le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt, le mai lasam 10 min si dupa, ungem cu ou batut si cu cele 2 linguri de  lapte , presaram seminte de susam si bagam la cuptor preincalzit 180 de grade si lasam 25 de min, pina se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura si oua, esente, marar dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane Cu Brinza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu carne tocata (by miha)