Batoane de ovaz cu seminte si merisoare

de Bucataras in Dulciuri, 12 Sep 2016 | 1262 vizualizari

 

Emotii pentru prima zi de scoala?
 
Pune in pachetel un baton de cereale cu seminte si merisoare si o sa fie o zi buna! 

 

INGREDIENTE

  • 75 gr migdale crude sau alune crude sau nuci
  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri seminte de in
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 140 gr curmale fara samburi
  • 2 linguri seminte de chia
  • 75 gr miere
  • 60 gr unt de arahide
  • 60 gr merisoare uscate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane de ovaz cu seminte si merisoare:


  1. Mai intai taie migdalele si pune-le apoi intr-o tava, impreuna cu fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui si semintele de in. Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le putin pana devin aurii. Amesteca din cand in cand, sa se rumeneasca uniform. O sa le simti crocante in batoane. Lasa-le sa se raceasca.

  2. In continuare mixeaza curmalele intr-un mini-robot pana obtii o pasta si adauga-le peste seminte. Pune deasupra si semintele de chia, care sunt pline de vitamin, minerale, calciu, omega 3. Sunt considerate un superaliment, nu au un gust puternic, dar cand dau de apa se umfla si tin de foame!

  3. Pune intr-o craticioara mierea si untul de arahide si incalzeste-le putin, pana amestecul devine lichid. Toarna-l apoi peste seminte si amesteca bine toate ingredientele.

  4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Adauga deasupra merisoarele si preseaza bine cu o spatula. Poti sa fii inventiv si sa adaugi ce ingrediente iti plac, pastrand proportiile intre cele uscate si cele umede. In loc de merisoare poti pune caise uscate sau stafide si in loc de miere pune sirop de agave sau sirop de artar.

  5. Taie batoanele cu un cutit, acopera tava cu folie alimentara si pune-o la frigider cateva ore sau mai bine peste noapte. Or sa reziste la frigider pana la 2 saptamani.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ovaz cu seminte si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

12.09.2016, 20:37

O sa servesc si eu un baton ca sa ma umplu cu energie!

dantes 1

13.09.2016, 07:06

Bune si sanatoase!

mirela0911 1

13.09.2016, 18:47

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata