Batoane simple si impletite

de laura_n in Cook and smile, 9 Iun 2016 | 3652 vizualizari

 

"Epidemia" unor retete a devenit deja moda, astfel incat Cleme m-a determinat sa le prestez!
Vio a dat startul in blogosfera, iar de atunci s-a declansat valul :)))
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • sare
  • 100 gr zahar brut
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • mix seminte (mac, susan, in)
  • miere cu ghimbir
  • 1 cana apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane simple si impletite:

Se incalzeste usor laptele cu zaharul si un praf de sare. Se adauga drojdia faramitata, se lasa sa se activeze maiaua.

Faina se cerne, se face un locas in mijloc. Se toarna maiaua, apa minerala si se amesteca usor. Se incorporeaza uleiul treptat, apoi se framanta cu mainile tot aluatul. Daca vi se pare prea vartos, adaugati suplimentar putina apa calduta sau daca vi se pare prea moale, puteti adauga putina faina. Aluatul meu imi place sa iasa moale, dar modelabil. Se acopera cu un stergar curat si se lasa intr-un loc cald.

Se pregateste o tava de copt, se asaza o hartie de copt. Se porneste cuptorul.

Aluatul crescut se rastoarna pe blatul de lucru. Aici fie se infaineaza bine, fie se stropeste cu putin ulei. Se portioneaza aluatul in bile potrivite, egale. Se intinde fiecare bila in strat uniform, apoi se ruleaza pana la capat. Se asaza in tava de copt si se mai lasa putin la crescut. Se dau la copt apoi, la foc potrivit, timp de 30 minute, cat sa se rumeneasca frumos. Se scot din cuptor, se ung cu miere cu ghimbir, diluata cu putina apa, apoi se presara seminte. Miros grozav si sunt apogeul pufoseniei!

Sper sa va fie si voua de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane simple si impletite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de ovaz cu Chai, miere si Tahini