Desert prajitura betivanca

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Ian 2013 | 91253 vizualizari

 

E cu visine din visinata, de recomandat sa nu gustati prea multe visine decat dupa ce terminati prajitura, ca sa fiti siguri ca va iese!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 13 linguri apa fiarta si racita
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 cana cu visine din visinata
  • 100 g cacao
  • 150 g unt
  • 100 g nuci pisate
  • 1 borcan (400) gem caise sau piersici
  • 300 ml lapte

Decor:

  • ciocolata duo Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura betivanca:

Blat: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da la cuptor pentru 25 minute. Se lasa la rece si se taie in doua.

Crema: O foaie de la blat se inmoaie in lapte, apoi se amesteca cu untul moale, nuca si cacaua. Visinele scurse si fara samburi se amesteca in crema.

Asamblare: Peste foaia ramasa se intinde gemul, apoi crema de mai sus. Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se glazureaza prajitura dupa ce a fost portionata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura betivanca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (38)

Giana 1

04.06.2014, 10:31

Ca sa nu ma imbat voi incerca cu visne din compot

andreea21 1

04.06.2014, 12:52

imi spuneti si mie cum fac in ultima parte a retetei cea cu felia de blat laptele si untul?

Constelatialeu 1

04.06.2014, 14:12

Andreea21,e simplu ,una dintre foi o pastrezi intreaga,cealalta o faramitezi si o inmoi in lapte si amesteci sa se formeze ca o pasta,apoi o amesteci cu untul care este moale,nuca si cacaoa si la final visinile.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"