Prajitura cu ciocolata

de LadyCrs in Prajituri, 1 Ian 2013 | 1115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g miez nuca macinat
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • esenta rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • Pentru ornat:
  • ciocolata razuita
  • ciocolata alba ( pe care o topim pur si simplu sau o amestecam cu 2 linguri de frisca lichida si un cubulet de unt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare.


Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa si amestecam usor cu o spatula de lemn.


Am impartit compozitia in doua si am turnat in doua tavi (20x30 cm zicea reteta) tapetate cu hartie de copt si am nivelat. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute. Cu grija desprindem blaturile dupa ce s-au racit de tot.


Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaoa. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu.


Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.


Asezam blaturile pe un platou dupa ce s-a racit si punem crema peste. Pe unul am razuit ciocolata neagra, pe celalalt l-am ornat cu ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

01.01.2013, 21:27

Lau 1

01.01.2013, 22:40

adry88 1

03.01.2013, 13:27

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie Dukan