Prajitura cu ciocolata

de LadyCrs in Prajituri, 1 Ian 2013 | 908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g miez nuca macinat
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • esenta rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • Pentru ornat:
  • ciocolata razuita
  • ciocolata alba ( pe care o topim pur si simplu sau o amestecam cu 2 linguri de frisca lichida si un cubulet de unt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare.

Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa si amestecam usor cu o spatula de lemn.

Am impartit compozitia in doua si am turnat in doua tavi  (20x30 cm zicea reteta) tapetate cu hartie de copt si am nivelat. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute. Cu grija desprindem blaturile dupa ce s-au racit de tot.

Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaoa. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu.

Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.

Asezam blaturile pe un platou dupa ce s-a racit si punem crema peste. Pe unul am razuit ciocolata neagra, pe celalalt l-am ornat cu ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata-0
Prajitura cu ciocolata-1
Prajitura cu ciocolata-2
Prajitura cu ciocolata-3
Prajitura cu ciocolata-4
Prajitura cu ciocolata-5
Prajitura cu ciocolata-6
Prajitura cu ciocolata-7
Prajitura cu ciocolata-8

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

01.01.2013, 21:27

Lau

Lau 1

01.01.2013, 22:40

adry88

adry88 1

03.01.2013, 13:27

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!