Tarta cu caise si nectarine

de Rocsi in Prajituri, 17 Iul 2013 | 4019 vizualizari

 

Anul acesta piata este arhi plina de caise, piersici, necatarine si alte fructe de sezon. Nu puteam sa las sa treaca toate aceste minunatii fara a pregati o tarta care bineinteles ca s-a mancat la foc automat si cica a fost cam putina si mai trebuie sa fac :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • 250-280 gr faina
  • Pentru unplutura:
  • 500 gr caise
  • 2 nectarine
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise si nectarine:

Aluatul:


Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine. Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie. Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.


Umplutura:


Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite. Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc. Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe. Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.


Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare. Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile. Taiem surplusul apoi punem umplutura. Intindem si a doua foaie de aluat iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele ( asta nu este obligatoriu). Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.


Cand deasupra a prins o crusta aurie o scoatem, o lasam sa se raceasc. O pudram cu zahar si ne delectam cu o bucatia, doua, trei pana terminam toata tarta ce sa mai...Dar nu singuri ci alaturi de cei dragi :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (55)

Rocsi 1

19.07.2013, 10:51

Si noua ne-a placut asa mult ca am mancat-o toata intr-o zi, fiind 3 persoane

butoiaurora76 1

26.07.2013, 11:30

O nebunie de prajitura! Abia astept s-o fac si eu!

Rocsi 1

26.07.2013, 15:19

Multumesc Aurora si sper sa iti fie pe plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!