Chec cu lămâie

de diaconta in Prajituri, 10 Sep 2015 | 1780 vizualizari

 

Pentru acest week-end am vrut un desert simplu dar totuşi foarte gustos.
Desigur alegerea cea mai bun este un chec în astfel de situaţii.Dar nu vroiam chiar un chec simplu,aşa că i-am adaugat multă lamâie ,ciocolată şi coacăze roşii pentru a-i accentua gustul răcoros.
Un chec umed,foarte însiropat,cu un gust mai mult acrişor decât dulce.
Sper c-o să vă placă această reţetă.

 

INGREDIENTE

Ingrediente chec:

  • 220 g unt
  • 200 g Green Sugar
  • 4 oua
  • 230 g faina
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • Coacaze roşii
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 1 plic praf de copt
  • Sare

Sirop:

  • Zeama de la 2 lamâi medii
  • 100 ml apa
  • 200 g Green Sugar

Glazura:

  • 5-6 linguri zahar pudra
  • Zeama de lamâie (eu am folosit sirop pentru a-l dilua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lămâie:

Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a diluat.


Am adaugat apoi câte un ou, mixând bine dupa fiecare.


Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea si am încorporat-o în compozitie.


La urma am pus aromele, bilutele de ciocolata si coacazele.


Am pus amestecul în tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.


Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.


Intre timp am pregatit siropul, fierbând toate ingredientele.


Când am scos checul din cuptor, l-am înţepat cu un băţ de frigaruie si am turnat siropul fierbinte.


Nu va zgârciţi la sirop. Pe masura ce se va raci, checul va absorbi foarte bine siropul.


Eu am folosit putin sirop pentru a dilua zaharul pudra pentru glazura.


Se taie dupa ce s-a racit. Eu l-am lasat chiar la frigider.


Poftă bună !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Xandrinne 1

27.09.2015, 10:30

RuxyRux 1

27.09.2015, 21:41

Minunat!!!! Stiu intotdeauna pana sa deschid ca e reteta ta

diaconta 1

27.09.2015, 22:02

Ruxy scumpa ,multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec ciocolata