Desert prajitura betivanca

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Ian 2013 | 70427 vizualizari

 

E cu visine din visinata, de recomandat sa nu gustati prea multe visine decat dupa ce terminati prajitura, ca sa fiti siguri ca va iese!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 13 linguri apa fiarta si racita
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 cana cu visine din visinata
  • 100 g cacao
  • 150 g unt
  • 100 g nuci pisate
  • 1 borcan (400) gem caise sau piersici
  • 300 ml lapte

Decor:

  • ciocolata duo Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura betivanca:

Blat: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da la cuptor pentru 25 minute. Se lasa la rece si se taie in doua.


Crema: O foaie de la blat se inmoaie in lapte, apoi se amesteca cu untul moale, nuca si cacaua. Visinele scurse si fara samburi se amesteca in crema.


Asamblare: Peste foaia ramasa se intinde gemul, apoi crema de mai sus. Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se glazureaza prajitura dupa ce a fost portionata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura betivanca" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Giana 1

04.06.2014, 10:31

Ca sa nu ma imbat voi incerca cu visne din compot

andreea21 1

04.06.2014, 12:52

imi spuneti si mie cum fac in ultima parte a retetei cea cu felia de blat laptele si untul?

Constelatialeu 1

04.06.2014, 14:12

Andreea21,e simplu ,una dintre foi o pastrezi intreaga,cealalta o faramitezi si o inmoi in lapte si amesteci sa se formeze ca o pasta,apoi o amesteci cu untul care este moale,nuca si cacaoa si la final visinile.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata