Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 4 Apr 2012 | 1864 vizualizari

 

Biscuiții aceștia ”s-au născut” după ce mi-a rămas puțin aluat de la o tartă.

Într-o zi de post (și nu numai) se potrivesc perfect alături de o cafeluță caldă sau un fresh de portocale.

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 1 cană făină integrală;
  • 5 lg făină de ovăz;
  • 3 lg zahăr;
  • 5 lg ulei de floarea soarelui;
  • 1 și 1/2 lg semințe de in;
  • 1 lgț praf de copt;
  • zeama de la 1/2 portocală;
  • 1/2 lgț scorțișoară;
  • apă minerală (cât să lege aluatul);
  • sare.
Decor
  • Banane (tăiate felii);
  • Zahăr vanilat pudră (opțional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post:

Se amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală cât să se lege aluatul astfel încât să fie bun de întins.


Se întinde aluatul, se formează biscuiții (cu formă sau pahar), se pune câte o felie de banană și se coc la foc potrivit, timp de 15 - 20 minute.


Se pudrează cu zahăr vanilat (opțional).


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Aluatul se ține la rece câteva ore (eu l-am ținut peste noapte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

04.04.2012, 20:55

Imi plac ingredientele, deci cred ca-s buni!

DinDragostePentruGatit 1

04.04.2012, 21:05

Da, sunt buni!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 12:07

eeeeeeee fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi sau Ciucalai