Biscuiti

de laylalala in Prajituri, 5 Mai 2011 | 3683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingura smantana
  • 400 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1-2 linnguri apa rece
  • Décor
  • 2 albusuri
  • 330 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (cumparat neaparat deoarece zaharul pudra din magazine contine amidon)
  • 1-2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti:

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu foaie de copt 3-4 tavi.

Pentru aluat, bate untul cu zaharul pudra. Incorporeaza untul urmat de esente si smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Inglobeaza faina in compozitia precedenta. Framanta bine aluatul, adaugand 1-2 linguri apa rece daca este nevoie.

Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si decupeaza forme de Paste. Coace biscuitii cate 8-10 minute apoi lasa-I la racit.

Pentru décor, bate alusurile cu un praf de sare. Incorporeaza cate 1-2 linguri de zahar pudra, batand bine dupa fiecare adaugare. Adauga si zeama de lamaie si mai bate putin. Decoreaza biscuitii dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti crocanti