Prajitura cu morcov si mere

de farfuriavesela in Prajituri, 12 Apr 2014 | 5922 vizualizari

 

Aceasta este o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata, pregatita de noi mai ales in perioadele de post. Ingrediente putine, combinate usor, rezultand o prajitura foarte apreciata de familia mea, ce poate fi mai simplu de atat?

Urmariti filmul pentru a afla toate detaliile.
http://youtu.be/1YvrK1DH8Fc

 

INGREDIENTE

  • 1 cana morcov ras pe razatoarea mare
  • 1 cana mar ras pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar (aprox 250 gr)
  • 1 cana ulei
  • 100 g stafide
  • 3 cani faina cernuta (aprox 800-900 gr)
  • zeama si coaja de la o portocala
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov si mere:

Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:



Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.



Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20x40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine. Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.


Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar. Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)

 

TIPS-URI

1

Taiati prajitura dupa ce s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

13.04.2014, 15:37

buna

laura_n 1

14.04.2014, 16:44

ce buna trebuie sa fie

mihaelar63 1

14.04.2016, 11:33

La favorite !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere la Dry Cooker