Desert prajitura Maria

de madi_marin in Prajituri, 25 Dec 2010 | 57637 vizualizari

 

Pentru Craciun am pregatit prajiturica asta by Dia....foooarte buna si fina, dar cu foarte mici modificari. Multumesc Dia!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 50 g cacao neagra
  • 5 linguri miere
  • 50 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare

Mousse de ciocolata alba:

  • 200 g ciocolata alba Primola
  • 350 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker

Jeleu de visine:

  • 1 compot mare de visine
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1 plic gelatina

Glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 80 ml frisca lichida

Decor:

  • fulgi de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Maria:

Blat: Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si mierea. Se omogenizeaza bine amestecul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Se amesteca cele doua compozitii, apoi se imparte totul in doua.

Se tapeteaza o tava 25/35 cm cu hartie de copt. Se coc cele doua blaturi cam 15 minute fiecare. Se lasa la racit.

Mousse : Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece. 50 ml frisca lichida se pun cu ciocolata rupta in bucatele la foc mic pana se dizolva, apoi se da crema la rece. Cand e calduta se amesteca cu gelatina care s-a dizolvat la foc mic pentru cateva minute, dar fara sa fiarba. Se da la racit de tot, apoi se amesteca cu restul de 200 ml frisca batuta.

Jeleu de visine : Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece. Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri de zahar si 50 ml zeama din compot. Se amesteca bine, apoi se pune amestecul la fiert cu visinele curatate de samburi, restul de sirop si restul de 2 linguri de zahar. Se tine totul la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa amestecul. Se da la racit si cand e caldut se adauga gelatina dizolvata si ea la foc mic pentru cateva minute.

Asamblare : se tapeteaza tava in care au fost coapte blaturile cu folie de plastic, apoi se pune un blat cu fata in jos, jumatate de crema, un strat de jeleu, apoi restul de crema si celalalt blat tot cu fata in jos. Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou, se glazureaza cu glazura preparata din ciocolata, unt si frisca lichida la foc mic, apoi lasata la racit. Cand glazura e intarita bine pe prajitura  se presara fulgi de ciocolata alba si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Maria" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem