Muffins cu lamaie si mac

de mimmi in Prajituri, 2 Mai 2012 | 3348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 270 g faina,
  • 130 g zahar,
  • 3 oua,
  • 200 g unt,
  • 60 g mac,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 250 ml lapte,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • 2 linguri gem de portocale,
  • Pentru sirop :
  • 3-4 linguri gem de portocale,
  • putina apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu lamaie si mac:

Mixam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam pe rand ouale,mixand dupa fiecare. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt, macul si un praf de sare si le adaugam treptat peste unt, mixand in continuare. Acum adaugam laptelele, coaja de lamaie si gemul si mai mixam pana se incorporeaza totul. Cu aceasta compozitie, umplem formele de muffins ¾ si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Eu am pus in fiecare forma cate o coaja de portocala confiata, am vrut sa ramana la suprafata, dar dupa cum m-am asteptat acesta s-a scufundat pe timpul coacerii. Le lasam la racit, intre timp pregatim siropul.

Punem gemul cu putina apa (cca 30-50 ml ) pe foc si lasam sa dea un clocot, dupa care ‘stropim ‘ muffinsii si ii putem savura!

Din aceasta compozitie mi-au iesit 12 muffinsi si un mini chec !

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana