Muffins cu lamaie si mac

de mimmi in Prajituri, 2 Mai 2012 | 1490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 270 g faina,
  • 130 g zahar,
  • 3 oua,
  • 200 g unt,
  • 60 g mac,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • 250 ml lapte,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • 2 linguri gem de portocale,
  • Pentru sirop :
  • 3-4 linguri gem de portocale,
  • putina apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu lamaie si mac:

Mixam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam pe rand ouale,mixand dupa fiecare. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt, macul si un praf de sare si le adaugam treptat peste unt, mixand in continuare. Acum adaugam laptelele, coaja de lamaie si gemul si mai mixam pana se incorporeaza totul. Cu aceasta compozitie, umplem formele de muffins ¾ si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.


Eu am pus in fiecare forma cate o coaja de portocala confiata, am vrut sa ramana la suprafata, dar dupa cum m-am asteptat acesta s-a scufundat pe timpul coacerii. Le lasam la racit, intre timp pregatim siropul.


Punem gemul cu putina apa (cca 30-50 ml ) pe foc si lasam sa dea un clocot, dupa care ‘stropim ‘ muffinsii si ii putem savura!


Din aceasta compozitie mi-au iesit 12 muffinsi si un mini chec !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

roxanabucataras 1

03.05.2012, 12:24

T I M E A 1

03.05.2012, 14:05

silvi0ara 1

03.05.2012, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti